U proteklih nekoliko godina pojavile su se broojne nove tehnike ukrašavanja jaja sa najradosniji hrišćanski praznik Uskrs. Međutim, mnoge od njih ne daju lepe i postojane rezultate, te se neretko dešava da nam boje i šljokice ostaju po prstima. Zato vam danas otkrivamo trik kako da vaša uskršnja jaja svetlucaju - uz pomoć šećera!
Potrebni sastojci:
- 500 ml belog vina
- 100 g šećera
- jaja
- boja za kolače
Kako izgleda postupak?
Sipjate vino u šerpu, dodajte šećer, pa ubacite jaja. Uključite ringlu pa jaja pospite bojom za kolače. Kuvajte na tihoj vatri oko pola sata bez poklopca, pa poklopite, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji preko noći.
Ujutro izvadite jaja na salvetu ili ubrus da se dobro osuše - kako se budu sušila, postajaće sjajna i svelucava od šećera!
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja!