Brzi desert

Prevrnuta torta s jabukama: Odličan i sočan desert koji će vas oduševiti

Po želji preko kolača stavite šlag i ukrasite ga po želji

Objavljeno: 22.03.2025. 16:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g šećera
  • 1,5 kg sitnih jabuka
  • 50 g seckanih oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • 5 jaja
  • 120 g brašna
  • pola praška za pecivo
foto: Shutterstock

Priprema:

1. U dublju posudu poređati jabuke, preko njih dodati orahe, suvo grožđe i 200 g šećera pa peći u rerni na 250 stepeni dok se šećer ne otopi.

2. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati žumanca i mutiti još malo a zatim dodati brašno i prašak za pecivo.

3. Smesu preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu da se zapeče.

4. Kad bude gotovo, kolač odmah prevrnuti na tacnu, na kojoj će stajati tako da testo bude dole, a jabuke sa gornje strane.

5. Umutiti šlag, ukrasiti tortu i posuti je orasima.