Spremila sam domaću supu po receptu moje strine: Jedemo je i za doručak koliko je ukusna i ugreje nas tokom zimskih dana

Recept sam uzela od svoje strine koja je godinama sprema i nikad nisam probala lepšu.

Objavljeno: 25.01.2025. 17:02h 17:14h
Autor:
Foto: Shutterstock

Domaća supa od piletine i šupljih kostiju je puna kolagena i korisnih supstanci koji oporavljaju celo telo.

Potrebno je:

  • 2 litra vode
  • 2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
  • 1 šuplja teleća koska
  • 3 srednje šargarepe
  • 3 srednja paškanata
  • 1 glavica crnog luka
  • malo svežeg lista peršuna
  • malo testenine za supu
  • so i biber
foto: Shutterstock

Priprema: Crni luk malo prepržite na plotni od šporeta. Zatim u lonac nalijte vodu, pa stavite šuplju kosku, malo lovorovog lista i luk. Kuvajte najmanje sat vremena. Posle izvadite kosku i lovor, a u vodu dodajte piletinu pa kuvajte još 45 minuta. Zatim izvadite piletinu i očistite je od kostiju.

Meso vratite u supu, pa dodajte izrendanu šargarepu i paškanat i izgnječen luk, kao i so i biber.

Dodajte punu šaku svežeg peršuna. Kuvajte još 20 minuta pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.