Domaća lepinja sa sojinim mlekom: Posna, meka i savršena za doručak
Savršena, hranljiva, topla pogača koja je savršena za doručak
Objavljeno: 26.12.2024. 08:28h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 200 ml sojinog mleka
- 10 gr kvasca
- 2 kašike ulja
- na vrh noža praška za peciva
- 400 gr brašna
Priprema: Sojino mleko se priprema tako što soju potopite u vruću vodu i ostavite da odstoji bar dva sata ili preko noći da nabubri.
Sipajte vodu 4:1 i izblendajte dobro pa procedite.
Nadošni kvasac sipajte u vanglicu i sipajte sojino mleko, ulje i brašno i malo soli zamesite glatko testo.
Ostavitie da naraste pa obradite rukama i podelite na dva dela oblikujući lopte. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta pa svaku rukama istanju i opet pokri da narastu.