Italijanski kolač od pomorandže: 4 sastojka umutite i izlijete u pleh - dobićete savršen kolač

Italijanski kolač je jednostavan za izradu, a tako savršenog ukusa da ćete ga praviti više puta tokom ove zime

Objavljeno: 17.12.2024. 14:10h
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 1 pomorandža
  • 3 jaja
  • šećer
  • 160 grama brašna i prašak za pecivo

Priprema: Da biste napravili italijanski kolač sa pomorandžom, prvo morate dobro da operete pomorandžu od pesticida. U jednu činiju sipajte malo alkoholnog sirćeta i malo sode bikarbone pa dobro oribajte koricu. Zatim isperite sve hladnom, tekućom vodom.

Koricu od 1 pomorandže izrendajte, a pomorandžu isecite tako da svaka kriškica bude presečena na 3 dela.

Uzmite 3 jajeta pa odvojite belance od žumanceta.

Žumanca umutite sa šećerom u jednoj činiji, a u drugoj činiji umutite belanca sa šećerom i koricom od pomorandže.

Izmešajte belanca i žumanca, pa u tu smesu dodajte pomorandže i 160 grama brašna. Dodajte prašak za pecivo i sve izemšajte pa stavite na pek papir i pecite u rerni oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.

Ispečen kolač pospite prah šećerom i poslužite uz kafu.