Evo kako se koristi svaka strana rende: Kuhinjski pribor koji će da vam olakšavaju prpremu hrane

Kroz ove jednostavne, ali efikasne primene različitih strana rende, možete uštedeti vreme i trud, a vaša jela će biti bogatija i lepša!

Objavljeno: 15.12.2024. 22:38h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kuhinjski pribor može u velikoj meri pojednostaviti naš život, ali često nije lako shvatiti kako pravilno koristiti svaki alat. Mnogi su iznenađeni kad saznaju da su popularni uređaji koristili na pogrešan način, iako je postojala mnogo lakša metoda za postizanje željenog rezultata.

Jedan od često zaboravljenih, ali izuzetno korisnih alata u kuhinji je rende sa različitim stranama. Svaka strana ima specifičnu funkciju, a mnogi korisnici nisu ni svesni za šta se sve može iskoristiti. Nedavno je jedan korisnik na Redditu postavio pitanje: „Ko koristi ovu stranu rende sa najsitnijim rupama? Čemu ona uopšte služi?“ Na njegovu iznenađenost, zapravo postoji mnoštvo kreativnih načina za korišćenje svih strana ovog alata.

foto: Shutterstock

Rende sa najsitnijim rupama idealno je za usitnjavanje parmezana, ili pak korice limuna, narandže ili limete. Ove sitne čestice mogu se koristiti za dodavanje aromatičnih nota u kolače, umake ili salate. Takođe, na ovoj strani možete napraviti pramenove sira koji će se brzo otopiti u preljevima za salate.

Strana sa većim rupama, koja podsjeća na oblik kapljica, svestrana je u kuhinji. Savršena je za ribanje šargarepe, krompira, kuvanih jaja za salatu, a takođe i za meki sir koji je idealan za posipanje po pici.

foto: Shutterstock

Rende sa nazubljenim rupama koristi se za pravljenje voćnih i povrtnih kašica. Ova strana je sjajna za ribanje luka, čime se dobija sok koji može poslužiti za obloge ili kao začin u jelima.

Rende sa duguljastim rupama služi za rezanje povrća i voća na tanke i ravnomerne kriške. Ova strana je savršena za pripremu salata, složenaca, ili ukrasa na tanjiru. Takođe, možete je koristiti za rezanje krompira za pripremu hrskavog čipsa.