Starinska pita sa jabukama i džemom: Mera na čaše od jogurta, ne možete da pogrešite

Stari dobri kolač kakav pamtimo iz detinjstva, savršen je za doručak ili večeru uz mleko

Objavljeno: 03.12.2024. 09:29h
Autor:
Starinska pita od jabuka i džema, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

mere čaša od jogurta

  • 4 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čase brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaše jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer

Za nadev:

  • 3 kašike džema
  • 1 kg jabuka rendanih
  • šećer po želji
  • malo cimeta
  • muskatnog oraha
  • šećer
  • 3 kašike griza

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt može korica limuna i vanilin šećer.

Sve izjednačiti pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C oko 10 minuta. Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatni orah i griz. Sve izjednačiti dobro.

Prvu koricu polu pečenu premazati džemom i poređati jabuke i izravnati. Odozgo sipati ostatak testa izravnati i peći još 40 minuta. Ohlađen posuti prah šećerom.