Starinska pita sa jabukama i džemom: Mera na čaše od jogurta, ne možete da pogrešite
Stari dobri kolač kakav pamtimo iz detinjstva, savršen je za doručak ili večeru uz mleko
Objavljeno: 03.12.2024. 09:29h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
mere čaša od jogurta
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 2 čase brašna
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaše jogurta
- 1 prašak za pecivo
- vanilin šećer
Za nadev:
- 3 kašike džema
- 1 kg jabuka rendanih
- šećer po želji
- malo cimeta
- muskatnog oraha
- šećer
- 3 kašike griza
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt može korica limuna i vanilin šećer.
Sve izjednačiti pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C oko 10 minuta. Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatni orah i griz. Sve izjednačiti dobro.
Prvu koricu polu pečenu premazati džemom i poređati jabuke i izravnati. Odozgo sipati ostatak testa izravnati i peći još 40 minuta. Ohlađen posuti prah šećerom.
( Vanja Milenković )