Mekan ko duša
Vreme je za limun kuglof: Odličan mirisan i ukusan kolač za hladnije dane
Umesto limuna možete da koristite manju pomorandžu
Objavljeno: 24.11.2024. 17:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 100 g maslaca ili margarina
- 1 limun
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g suvog grožđa
- 200 g kisele pavlake
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 50 ml mleka
Priprema: 1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo, dobro opranu rendanu koricu i sok od limuna, suvo grožđe, pavlaku, mleko i sve dobro izjednačiti.
2. Kuglof podmazati uljem ili margarinom i sipati smesu u pleh za kuglof.
3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
4. Prohlađen po želji posuti šećerom u prahu.
( N.B. )