Najlepša slavska torta: Recept i uputstvo korak po korak za jednostavnu pripremu Švarcvald torte

Ukoliko pripremate recepte za slavu, odvojite ovaj za Švarcvald tortu s kojim ne možete da pogrešite

Objavljeno: 25.10.2024. 09:00h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za biskvit:

  • 7 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 4 kašike ulja
  • 8 kašika soka od višnje
  • 10 kašika brašna
  • 3 kašike kakao
  • 1/2 praška za pecivo

Fil od višnje:

  • 800g. očišćenih višanja
  • 10 kašika šećera
  • 1 puding od jagode ili 4 kašike gustina
  • 500ml slatke pavlake
  • 250ml slatke pavlake za dekoraciju.

Priprema: Umutiti odvojeno belance od žumanaca. U belance dodati šećer i vanil šećer pa umutiti šam. Dodati žumanca i kada se umuti smesa dodati ulje, sok od višnje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjediniti pa peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Dok se biskvit peče, napravite fil. Iscedite sok od višanja i ostavite ga sa strane. U višnje stavite šećer pa ih sve stavite na ringlu da proključaju. Kada proključaju dodajte im puding koji ste razmutili u soku od višanja. Kada se skuva sklonite sa strane.

Dobijeni biskvit isecite na 3 dela. Potom svaki deo premažite vrelim filom od višnje. Na tacnu stavite jedan biskvit sa višnjama preko, pa namažite obilno umućenom slatkom pavlakom i složite drugi biskvit sa višnjama, stavite fil od slatke pavlake pa dodajte treći biskvit i sve ukrasite sa slatkom pavlakom.