Perwoll Fashion Week doneo je dah glamura u Beograd: Evo šta smo tamo videli

Objavljeno: 23.10.2024. 14:44h 10:26h
Autor:
Foto: Viktor Vjevar

Moda je najlepše godišnje doba, ove godine je upravo moda ukrasila Beograd sve dok je trajao 54.Perwoll Fashion Week. Pod sloganom Dare to trAI! održana je Nedelja mode. Umetnici su se usudili upravo to – sanjali su naveliko i stvorili šou istražujući neograničene mogućnosti AI u svrhu mode.

Tako smo na samom otvaranju Nedelje mode u Beogradu videli veliki broj manekenki obučenih u kreacije inspirisane Slađanom Milošević. Dok su se manekenke kretale uz velike hitove ove rok dive, videli smo kreacije Nine Rajak, Marka Fehera, Aleksandra Lalića i drugih.

Dragana Ognjenović dominirala je sa revijom koja je odisala ženstvenošću i gracioznošću, a dominantne su bile duge suknje, matili, šljokice i volumen.

foto: Uroš Arsić

Sestre Proković su imale svoj veliki povratak na Perwoll Fashion Week nakon 10 godina i tom prilikom smo videli odela, zatim haljine, suknje, pantalone, kapute, kao i različite dezene, od senf žute, preko oker, maslinasto zelene, plave do roze boje.

Veliko osveženje bili su mladi dizajneri Aleksandar Latinović, Vila Pajkić, Divna Lazić, Lena Antić, Milutin Lađević i Nenad Pavlović koji su imali zadatak da svojim savremenim modnim izrazom odgovore na temu NASLEĐE I KORENI – POVRATAK U PROŠLOST RADI BOLJEG RAZUMEVANJA BUDUĆNOSTI.

Revija Boška Jakovljevićafoto: Viktor Vjevar

Posebnu pažnju privukao je Marko Feher koji je kompletnu prezentaciju posvetio osvešćenju javnosti i publike Beogradske nedelje mode o važnosti održive mode, za šta je dobio i podršku programu “Održiva moda” od strane Ministarstva zaštite životne sredine Srbije.

Ipak, najveće iznenađenje na Perwoll Fashion Week Beograd bio je brend IQOS koji je ovom prilikom obeležavao pet godina postojanja IQOS CLUB Srbija. Iqos je imao svoju zonu na Nedelji mode u Beogradu, a tamo se dešavao pravi spektakl.

foto: Uroš Arsić

Umetnica Aleksandra Petković, poznatija kao TKV, je radila personalizovano oslikavanje, dok su registrovani punoletni IQOS korisnici mogli da učestvuju u game challenge igrama na sajtu IQOS CLUB-a. Cilj je da se punoletni korisnici povodom proslave Club rođendana dobro zabave u períodu od 21. do 27. oktobra, da svakodnevno osvajaju dnevne nagrade i tako se kvalifikuju za glavni izazov koji se očekuje od 1 novembra u kome mogu da osvoje najnoviji telefon, dron i aparat za kafu.

Tako opijeni od svih vizuelnih sadržaja kojima smo napojili sva čula, priveli smo kraju Nedelju mode u Beogradu koju ćemo sa radošću pamitit sve do sledećeg Perwoll Fashion Week-a.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.