"Kad smo izgubili mamu, odrastao sam preko noći": U trenutku njene smrti, u njegovom stanu su svi satovi stali

Jedna od najlepših Jugoslovenki, Đurđica Barlović, umrla je dok je bila na plaži, a njen sin opisao je detalje.

Objavljeno: 21.10.2024. 09:30h
Foto: Printscreen Youtube / Limited Edition

Bila je jedna od najlepših Jugoslovenki, publiku je osvajala i glasom i stasom, a njena prerana smrt - sve je iznenadila. Kad je Đurđica Barlović umrla, svi satovi u stanu njenog kolege su stali. te 1992. ništa nije slutila na tragediju.

Naime, preminula je u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

foto: Printscreen/youtube

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest - rekao je vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

Poslednje letovanje

Poslednje letova, Đurđica je provela sa porodicom, 1992. godine. Njen sin Hrvoje, otkrio je jednom prilikom da se pevačica požalila samo na bol u grudnom košu.

- Ta letovanja smo obožavali i uvek smo im se radovali jer bismo mesec dana bili intenzivno zajedno. Svako jutro roditelji bi otišli na kafu, na pijacu i u prodavnice, kupili sve što bi nam bilo potrebno za taj dan, potrpali bismo to u putni hladnjak, pa gliserom do uvalice. Tog dana mama je otišla da skija na vodi, a čim se vratila, požalila se na bol u grudnom košu. Tata je odmah prepoznao signale srčanog infarkta. S mamom i prijateljem krenuli su put gradske plaže u Pagu gde je bila ambulanta. Vozač je dovezao mamu u zadarsku bolnicu u rekordnom roku 30 minuta. Nažalost, tamo su je pokušali spasu, ali nisu uspeli - priseća se Hrvoje, koji je ostao na plaži s Bornom i tatinom sestričnom.

foto: Printscreen Youtube / Julian Hiti

- Sećam se kako smo čekali da se tata i mama vrate, a onda smo popodne krenuli kući. Kako me tata naučio upravljati tim našim čamcem, s bratom i tatinom sestričnom vratio sam se u luku. Tata je upravo došao iz bolnice i samo nam je rekao strašnu istinu. Ne može se rečima opisati taj osećaj šoka i tuge - kaže Hrvoje.

Prisetio se da je mama očigledno bila još od mladosti sklona visokom krvnom pritisku.

- Još dok su se zabavljali, tata ju je odveo doktoru jer je mama imala visoki krvni pritisak već u ranim 30-im godinama. To smo i Borna i ja nasledili od nje. I brat je vrlo mlad počeo da pije lekove, a pijem ih i ja već nekoliko godina - ispričao je on.

foto: Printscreen/youtube

- Možda zvuči kao fraza, ali kad smo izgubili mamu, odrastao sam preko noći. Nisam imao više isto detinjstvo kao većina mojih vršnjaka, iako su se o nama počele brinuti bake - tatina mama Magdalena i mamina Emica. Uostalom, i tata nas je rano napustio. Umro je 2009. Srećom, naši su nam ostavili kvalitetne temelje, priuštili lepo detinjstvo i usadili moralne principe, pa mislim da smo stasali u kvalitetne ljude. Borna i ja smo ostali jako povezani i poslovno. Ja sam stomatološki hirurg i protetičar, brat ima svoj privatni laboratoriju, radi za mene i još nekoliko drugih kolega i mislim da bi danas roditelji bili ponosni na nas dvojicu - rekao je Hrvoje za "24sata.hr".

Bonus video: