Skandinavke uvek izgledaju mladoliko i nikada se ne goje: Evo u čemu je tajna njihovog izgleda, 1 stvar nikako ne jedu

Saznajte kako se Skandinavke neguju i u čemu je tajna njihove mladolikosti.

Objavljeno: 17.10.2024. 13:27h
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

"Snežne kraljice" plene svojom lepotom, koja se često krije u običnom negovanju. Otkrivamo tajne švedskih, finskih, danskih i norveških lepotica i u čemu se krije tajna njihovog mladolikog izgleda.

Skandinavke se uglavnom povezuju sa minimalizmom. Štaviše, ne tiče se samo načina života, već i stila, kao i navika lepote. Finkinje, Norvežanke, Šveđanke i Dankinje neguju svoju prirodnu lepotu i održavaju je tokom celog života jednostavnim rutinama.

foto: Profimedia

Mnogi od njih započinju jutro umivanjem lica hladnom vodom . Ova procedura vam omogućava da stimulišete metabolizam, smanjite otok i, naravno, konačno se probudite, razveselite i saberete misli. Da, pranjem lica nećete moći da izbrišete podočnjake i posledice zabavne večeri, ali možete vrlo dobro da osvežite lice.

Mnogi kozmetolozi savetuju da za ovaj ritual koristite filtriranu ili flaširanu vodu, koja se prethodno mora ohladiti u frižideru. Druga opcija: unapred pripremite kockice leda u koje možete dodati peršun, kamilicu ili šipak.

foto: Dinendra Haria / Zuma Press / Profimedia

U domovima skandinavskih lepotica nikada nećete naći desetak tegli sa različitom kozmetikom. Na toaletnom stolu će biti minimalna količina krema, seruma i losiona koji nisu samo efikasni, već i ekološki prihvatljivi. Pre nego što dopuni svoju kozmetičku torbu, svaki stanovnik severne zemlje pažljivo će proučiti sastav kozmetike i saznati da li je testiran na životinjama.

Danska manekenka Džozefin Skriver rekla je da svakodnevno tonira kožu koncentratima kiselina, enzimima i antioksidansima, nanosi serume sa vitaminima C i E, koristi hidratantnu kremu i termalnu vodu koja umiruje i obnavlja dermis, a takođe povećava njena zaštitna svojstva.

foto: Profimedia

Prirodne kompozicije koje uključuju ekstrakte bobica, morskih algi, bilja ili gline su obavezne za devojke sa severa . Skandinavke često prave svoje maske i pilinge po proverenim receptima. Zahvaljujući principu svesne potrošnje, ne troše ogromne količine novca na nove kozmetičke proizvode, koji se često ispostavljaju kao gluposti, a uvek tačno znaju na čemu će im koža biti zahvalna.

U Finskoj postoji izreka:"Kada ste srećni, vaše lice zrači sjajem koji se ne može postići šminkom.". Zbog toga u skandinavskim zemljama retko vidite devojku sa teškom šminkom. Svi pokušavaju da se oslone na hidratizovanu i zdravu kožu.

"Severne kraljice" nisu ništa manje pažljive prema nezi kože ruku i stopala nego prema licu. Zahvaljujući navici redovnog nanošenja kreme , manikira i pedikira (čak i higijenskog, bez premaza) i utrljavanja voska u kutikule, ovi delovi tela uvek izgledaju negovano.

foto: Profimedia

Kada je u pitanju nega kose, ova rutina je jedna od omiljenih Skandinavki. Činjenica je da su Šveđani, Norvežani, Danci i Finci uglavnom plavi, pa stoga njihova plava kosa zahteva posebnu pažnju. Severna klima je svim devojkama u tim krajevima usadila naviku da pažljivo biraju šampone i druge proizvode za negu . Na primer, njihova crna lista uključuje šampone sa sulfatima i parafinima, koji lišavaju kosu vlage, što dovodi do tuposti i suvoće.

Inače, jedan od najomiljenijih sastojaka koji Šveđani obožavaju ne samo u proizvodima za negu lica, već i za kosu, jeste ulje ajkule . Ova korisna komponenta vam omogućava da nahranite kosu, čineći je zdravijom i elastičnijom. Glečerska voda, omega ulja i bobice morske bobice , koje su odgovorne za ton, elastičnost i gustinu kovrdža, nisu zaslužile manje priznanje među stanovnicima Skandinavskog poluostrva .

Ali spoljna briga je samo mali deo koji omogućava Skandinavcima da održe svoju mladost i privlačnost. Nikada ne zaboravljaju da lepota dolazi iznutra, pa stoga ove lepotice ne poklanjaju manje (ako ne i više) pažnje brizi o svom mentalnom zdravlju i ishrani.

foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Dakle, u rasporedu svakog stanovnika severne Evrope postoji stavka o poseti sauni . U mnogim domovima kupatilo je podeljeno na tuš i parnu sobu, gde se možete opustiti nakon radnog dana i brinuti o svojoj lepoti. Sauna ne samo da pomaže u efikasnom čišćenju pora i uklanjanju toksina iz tela, već i tonizira kožu i smanjuje težinu. Neka istraživanja su pokazala da parenje takođe pomaže u stabilizaciji pH regulacije kože i smanjenju proizvodnje sebuma, čiji višak može izazvati upalu.

foto: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Mi smo ono što jedemo"

Ako govorimo o ishrani, glavna tajna skandinavske ishrane leži u jednostavnom pravilu: "Mi smo ono što jedemo". Za žene u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj i Finskoj, zdrava ishrana jednaka je dobrom zdravlju. Dakle, ključ čiste i blistave kože leži u omega masnim kiselinama i proteinima, koji stimulišu sintezu kolagena i elastina u koži, kao i keratina u kosi. Ovaj vitaminsko-mineralni naboj nalazi se u velikim količinama u masnoj severnoj ribi , o čijoj koristi se ne može govoriti.

Vole salate od svežeg povrća, kao i bobičasto voće , žitarice , orahe i raženi hleb. Svi ovi sastojci se smatraju gotovo superhranom, koja, kada se redovno konzumira, omogućava Skandinavkama da se osmehuju kada gledaju svoju blistavu kožu u ogledalu.

Švedska manekenka Elsa Hosk je jednom rekla da je svoju ishranu razvijala dugi niz godina. Dakle, u ime ravnog stomaka i čiste kože, nutricionista je zabranio zvezdi da konzumira mlečne proizvode:

foto: BTWImages / Alamy / Alamy / Profimedia

"Moje najveće nutritivno otkriće bilo je koliko su mleko i mlečni proizvodi loši za nas. Bilo mi je neverovatno teško, jer u mojoj domovini, Švedskoj, život je gotovo nemoguć bez mleka i sira."

Lepota se zadržala neko vreme, a rezultat nije dugo čekao: višak grama na bokovima i stomaku brzo je nestao. Istina, Elsa je vremenom shvatila da ne želi da se tako muči:

"Ne mogu pomoći, ali moram sebi da dozvolim da bar s vremena na vreme pojedem sendvič sa sirom na žaru, a mocarela je moj omiljeni obrok za ručak, posebno kada je uparen sa supom od sočiva."

Glumica Rebeka Ferguson stroža je prema sebi kada je u pitanju hrana. Zvezda je svojevremeno izjavila da već nekoliko godina prati svoju ishranu, koja se sastoji uglavnom od ribe koju su ulovili lokalni ribari i mesa kupljenog od farmera. Rebekin omiljeni desert je puding od čia semena, a ona jednostavno ne može da živi bez ukusnih i zdravih proizvoda od kokosa.

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Još jedna skandinavska tajna lepote je kvalitetan san . Glumica Alicia Vikander je rekla:

"Mama je uvek govorila da postoji jedan glavni način da ostanete zdravi i dobro izgledate. Spavaj dovoljno! Kao dete me je slala u krevet u sedam i trideset uveče. A na moje proteste odgovorila je: "Znaš, dušo, ako se ne navikneš da u svemu slediš određenu rutinu, bićeš mrzovoljna i razdražljiva. Kako sam ostarila, shvatila sam da je u pravu."

I ne zaboravite na jedan jednostavan sastojak koji pomaže Skandinavcima da održe duševni mir i uživaju u svakom trenutku. Život po pravilima lagoma (koncept koji je nastao u Švedskoj) pomaže u smanjenju stresa, poboljšanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta vašeg života. Zapamtite da ako se unutrašnji resurs troši, onda, avaj, nema potrebe da govorimo o bilo kakvoj spoljašnjoj lepoti i mladosti.

Bonus video: