Budila sam se noću u goloj vodi, imala osećaj da me muž vara: Anastasija je uzela njegov telefon i imala šta da vidi

Prevara uvek boli, a naročito ona od najbliže osobe, kao što je partner

Objavljeno: 16.10.2024. 16:50h 17:02h
Autor:
Foto: Shutterstock

Anastasijina priča je, nažalost, slična mnogima koje govore o izdaji i gubitku poverenja u nekog koga smo voleli. Sve je počelo sa onim osećajem sumnje koji ju je pratio noću, kao da joj je intuicija govorila da nešto nije u redu. Iako je uvek imala taj tihi osećaj da njen partner nešto krije, svaki put kada bi pokušala da razgovara s njim, on bi je obasuo kritikama. Optuživao ju je da je preterano ljubomorna, što je u njoj budilo krivicu i postepeno je udaljavalo od same sebe. Dok se ona borila sa sopstvenim osećanjima, on je bez zadrške nastavljao svoj dvostruki život.

foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Vrhunac ove mučne priče dogodio se kada je Anastasija, obuzeta sumnjom, uzela njegov telefon.

"Srce mi je ubrzano kucalo, kao da sam već unapred znala da ću videti nešto što će me zakucati za pod. I imala sam šta da vidim. Ne samo da je je blokirao na svakoj društvenoj mreži, već je i vodio paralelni život sa drugom ženom."

Njegove optužbe da ga ona vara, koje su mesecima trovale njihov odnos, bile su u stvari njegov način da skrene pažnju sa sopstvenih postupaka. Dok je Anastasija danima pokušavala da mu dokaže svoju vernost i ljubav, ispostavilo se da je on bio taj koji je imao aferu – i to baš na godišnjicu njihove veze, što je saznala od komšija.

foto: Shutterstock

Osećaj izdaje bio je neizdrživ. Anastasija je već tada bila u stanju emotivne iscrpljenosti, a njeno srce se hladilo dva meseca pre nego što je raskinula s njim. Kada ju je konačno obavestio da ga više ne interesuje, njena ljubav se u potpunosti ugasila. Međutim, raskid nije doneo olakšanje, jer su se tek tada otvorile rane stvorene njegovim ponašanjem, nepoverenjem i izdajom.

foto: Shutterstock

Drugi deo Anastasijine priče nosi dodatnu težinu. Nakon pet godina ljubavi, saznala je da ju je dečko varao sa devojkom iz drugog grada, gde je povremeno boravio zbog posla. Od samog početka, instinkt joj je govorio da se nešto čudno dešava. Noćima bi se budila sa osećajem nemira, a svaki put kada bi pokušala da priča s njim, on bi je optuživao za preteranu ljubomoru. S vremenom je postajao sve udaljeniji, duže ostajao u tom gradu, iznenada počeo da obraća više pažnje na svoj izgled i češće izlazio do kasno u noć. Sve to bili su znakovi koji su ukazivali na njegovu izdaju, ali je Anastasija, i pored svojih sumnji, želela da veruje u njihovu vezu.

Kada je konačno saznala istinu, njen svet se srušio. Činjenica da ju je varao sa drugom devojkom tokom poslednja dva meseca njihove veze bila je poput uboda u srce. Anastasija je prošla kroz osećaj poniženja, izdaje i nepodnošljive boli. Njena priča je svedočanstvo o tome kako izdaja može uništiti ne samo poverenje, već i osećaj sigurnosti i ljubavi koju smo gradili godinama. Na kraju, ona priznaje da se možda nikada neće oporaviti, jer izdaja nosi ožiljke koji ne zarastaju lako.

foto: Shutterstock

Anastasijina ispovest podseća na to koliko je važno slušati sopstvene instinkte i ne ignorisati znake koji ukazuju da nešto nije u redu. Iako su mnogi skloni da sumnje pripišu ljubomori, nekada je važno poverovati sebi i postaviti pitanja koja nas muče. U njenom slučaju, istina je na kraju izašla na videlo, ali ne pre nego što je prošla kroz ogromnu emotivnu bol. Ova priča govori o složenosti ljudskih odnosa i o tome kako izdaja može da sruši temelje poverenja koje smo godinama gradili.

Stil/Ispovesti