Nesrećnog braka spasio je Kluni, pričalo se da je Čarli Šin upucao dok su bili vereni: A on je oženio i voleo do smrti

Neverovatan ljubavni život holivudske glumice Keli Preston, bilaje fatalna za okorele neženje, a sa Travoltom je doživela vanvremensku ljubav i najveću bol

Objavljeno: 13.10.2024. 19:35h
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Keli Preston spadala je u najlepše žene Holivuda, a njen brak sa kolegom Džon Travoltom u jednu od najlepših ljubavnih priča, međutim on nije jedini miljenik žena kome je ona ukrala srce.

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka udala se za Kevina Gejdža, ali kako je sama izjavljivala, to verovatno "i nije bio srećan brak". Zapravo, razvod je usledio 1987, nakon dve godine bračnog života.

Tada su joj se ukrstili putevi sa čuvenim Džordž Klunijem, koji je tada bio zvezda u usponu, a to se desilo kad ih je njihov agent pozvao na istu žurku. Nakon žurke, Keli je Džordž pozvao na vožnju njegovim Harli Dejvidson motociklom, a glumica je priznala da je bila "očarana" posle te vožnje.

Jako brzo se ovaj slavni par odlučio i na zajednički život. Ipak, koliko god da su se voleli, njihova ljubavna priča nije dugo trajala...

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Nakon raskida, Keli se zabavljala sa Čarlijem Šinom, sa kojim je kratko bila i verena, a raskinuli su nakon ranjavanja glumice iz pištolja za koje je javnost dugo optuživala kontraverznog glumca. Međutim nedavno je Čarli otkrio šta se zaista dogodilo tog kobnog dana.

Komičar je ispričao da je Keli tada sama ispalila hitac iz pištolja i da on nije imao ništa s tim. Kaže da se u tom trenutku nalazio u prizemlju i pripremao kafu.

- Mislio sam da je još gore i da spava, onda sam čuo pucanj i pomislio da je to napokon učinila. Verovao sam da se ubila i da će mene okriviti zbog toga. Popeo sam se i video sam je golu na stepenicama, držala se za zglob, gledala u mene oblivena krvlju, rekao je glumac.

Čarli je rekao da je glumica slučajno ispalila hitac iz pištolja koji je bio u džepu njegovih pantalona. Nakon toga je pukla wc šolja, a Keli se povredila na jednu od krhotina.

- Nažalost, ljudi godinama misle da sam ja pokušao da ubijem Keli Preston, žalio se Šin.

foto: Reuters

Glumica je nakon njihove veze za časopis “People” rekla da je Čarli dobra osoba i sjajan čovek, kao i da se tokom njihove jednogodišnje veze nije drogirao niti pio.

Nakon raskida veridbe sa Šinom, Keli je započela romansu sa Džonom Travoltom, koga je upoznala dok je još uvek bila u braku sa Gejdžom i sa kojim su još tada proradile iskren nakon samo nekoliko meseci veze, Džon je zaprosio Keli. To je bilo iznenađenje za sve koji su ih poznavali jer su kratko bili u vezi, ali Keli je rekla "Da" i bila je presrećna. Rekla je da su osećanja koja gaji prema njemu toliko jaka da je sigurna da je to bila ljubav na prvi pogled i zauvek.

Venčali su se ubrzo nakon veridbe, a već sledeće godine dobili su sina Džeta. Devet godina kasnije, 2000. godine, Keli mu je rodila ćerku Elu Blu.

Međutim 2009. godine par je zadesila strašna tragedija i najveća noćna mora svakog roditelja - njihov sin Džet nastradao je tokom odmora na Bahamima.

foto: Profimedia

Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su okrivljivali "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio. Navodno je pri jednom napadu pao i povredio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

- To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživeti to - priznao je kasnije glumac.

Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autističan, što su glumci potom i potvrdili, a zajednica roditelja dece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja ovog podatka.

Džon i Keli znali su da moraju da daju jedno drugom prostora, ali i da moraju da budu tu jedno za drugo. Kao da ih je tragedija još više zbližila i učinila bliskijim nego ikada, Džon i Keli su 2010. godine dobili još jednog sina Bendžamina. Par je više puta u javnosti rekao da je rođenje drugog sina vratilo svetlost i radost u njihov dom.

Par je zajedno prebrodio ovaj veoma težak period, a svojevremeno dali su zajednički intervju u kojem su se osvrnuli na to kako je njihova ljubav opstala dugi niz godina.

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

- Stalo nam je oboma jedno do drugog i štitimo jedno drugo, "ažuriramo" našu vezu - rekao je Travolta za Closer Weekly.

- Nastavite da pazite, nastavite da rastete i da se menjate. Nastavite da radite stvari sami, samo vas dvoje - posavetovala je glumica čitaoce ovog lista.

Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su joj i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

U septembru 2019. godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpatične čestitke. Kelina poruka je glasila:

- Mom najdražem Džoniju, najboljem čoveku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, voleo si me strpljivo i bezuslovno... Zasmejao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podelili smo najlepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvek biti okej, šta god da se desi. Voleću te zauvek i potpuno.

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Međutim, godinu dana kasnije, američki mediji su javili da je nakon dve godine lečenja od rajka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula. Ovu tragičnu vest potvrdio je njen životni saputnik i čovek njenog života.

- Teška srca vas obaveštavam da je moja prelepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvek biti zahvalna njenim divnim lekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi - poručio je Travolta.

Bonus video: