Čuvala nevinost do 39. godine za muža koji ju je uništio: Žena koju su smatrali božanstvom, umrla je u jezivim mukama

Priča o životu Ofre Haze je priča o ženi koja je imala sve, ali na kraju nije imala sreće.

Objavljeno: 12.10.2024. 21:07h
Foto: Printscreen/youtube

Priča o životu Ofre Haze, legendarne izraelske pevačice i glumice, je priča o slavi, moći, ljubavi, ljepoti, muzici, žrtvovanju, ujedno je i priča o razarajućim predrasudama društva, pogrešnim odlukama i neočekivanoj tragediji. Bila je žena koja je imala sve, a doživela je jezivu sudbinu.

Rođena je u siromašnoj porodici imigranata 1957. godine kao deveto i najmlađe dete. Iz kandži siromaštva istrgao ju je samo ogromni talenat i glas kojim je očaravala svakoga ko bi je upoznao.

foto: Profimedia

Spoj talenta, truda i lepote, vinuo ju je u zvdezde i oslobodio okova siromaštva i bede. Uprkos slavi i bogatstvu, Ofra je ostala prizemna, odana porodici, visoko moralna i religiozna, što je uticalo da u rodnom Izraelu bude posmatrana kao svojevrsno božanstvo i legenda.

Bila je jedna od retkih koje su svoju nevinost strogo čuvale, a istu je poklonila je muškarcu svog života, kada je imala 39 godina.

foto: Profimedia

Živela je mirno, bez ijedne mrlje u karijeri, bez kompromitujućih fotografija sa muškarcima, bez traga o skandalu. Upravo suprotno, Haza je bila poznata kao žena u stalnoj potrazi za velikom ljubavi, rešena da ostane devica sve do prve bračne noći. Brojni udvarači i prosci nisu joj bili interesantni, a čvrsto je verovala da će joj Bog ukazati na čoveka njenog života. "Princ na belom konju", bar kako je ona verovala, za lepu Jevrejku stigao je tek u njenoj 39. godini u vidu biznismena Dorona Aškenazija.

foto: Profimedia

Nažalost, mada se o njenom kratkom braku ne zna mnogo, izvesno je da ju je upravo suprug zarazio sidom koja je indirektno uticala na njenu preranu smrt. Naime, Ofra je tragično preminula 2000. godine od posledica upale pluća, izazvane virusom HIV. Njeni poslednji dani su obeleženi velikim bolom. Zbog ljubavi sa pogrešnim čovekom njen anđeoski glas se prerano ugasio.

Bonus video: