Samo ovakvi muškarci u stanju su da odvuku najveći broj žena u krevet: Ne, nije presudna lepota, nešto sasvim treće je

Muškarci sa ovim karakteristikama najviše su privlačniji ženama. Jedna stvar je i ipak moćnija od visine i težine.

Objavljeno: 10.10.2024. 09:37h
Autor:
Foto: Shutterstock

Najnovija istraživanja pokazuju da fizički izgled muškarca, uključujući visinu i težinu, može da igra značajnu ulogu u privlačenju žena, ali nije jedini faktor koji određuje uspeh u njegovom ljubavnom životu. Nova studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Čepmen obuhvatila je čak 60.058 heteroseksualnih muškaraca i žena, analizirajući njihove se*sualne partnere i povezanost tih podataka sa njihovim fizičkim karakteristikama kao što su visina i težina.

"Visina očigledno igra ulogu u izboru partnera, ali razlike koje smo otkrili nisu bile tako dramatične koliko smo očekivali", primetio je dr Dejvid Frederik, glavni autor studije, prenosi portal "Srećna".

foto: Shutterstock

Istraživanje je pokazalo da su muškarci, koji su viši od proseka, i koji su imali između 30 i 44 godine, spavali prosečno sa 10 žena, dok su oni niži od proseka spavali sa duplo manje pripadnica nežnijeg pola.

"Ovi nalazi potvrđuju da je visina relevantna kada je u pitanju izbor se*sualnog partnera", dodao je Frederik.

Međutim, visina nije jedini faktor. Rezultati su, takođe, pokazali da muškarci s prosečnom telesnom težinom beleže veći broj se*sualnih partnerki, dok su oni sa viškom kilograma tek neznatno iza njih.

"Muškarci koji izgledaju veće, jače ili imaju atletsku građu generalno prijavljuju više se*sualnih iskustava od drugih - objasnio je dr Frederik.

foto: Shutterstock

Iako visina i težina očigledno igraju ulogu, studija naglašava da to nije sve. Karakter je takođe važan.

"Ženama ne postoji ništa privlačnije od muškarca koji ima dobar smisao za humor, koji je zabavan, ali i koji ume da kuva", ističu istraživači.

Kombinacija fizičkih karakteristika i ličnosti ključ je uspeha u ljubavnom životu, a nije neobično da žene biraju partnere koji su svestrani i u isto vreme obzirni i sposobni da unesu radost u svakodnevni život. Dok je visina, prema istraživanjima, jedan od prvih faktora koji žene primećuju, dugoročno gledano, to nije jedini aspekt koji obezbeđuje uspeh u ljubavnim vezama.

Bonus video: