Šta nije u redu sa ovom slikom? Samo ljudi sa izuzetno visokim IQ-om mogu uočiti problem za 23 sekunde

Rešavanje mozgalica, optičkih iluzija i zagonetki pospešuje rad mozga i smanjuje rizik od demencije, probajte rešiti ovu za 23 sekunde

Objavljeno: 01.10.2024. 11:50h
Autor:
Foto: 7 Second Riddles

Zanimljiva optička iluzija zbunila je ljubitelje zagonetki, koji se muče otkriti što nije u redu s ovom fotografijom – no samo oni s izuzetno visokim IQ-om mogu uočiti problem. Na prvi pogled, svi će primetiti kuću na slici, međutim samo oni pažljiviji s oštrim okom za detalje mogu rešiti zagonetku za 23 sekunde, piše The Sun.

Slika prikazuje kuću s dva prozora, dimnjakom, ogradom, drvećem i brežuljcima u pozadini. Iako na prvi pogled izgleda sasvim jednostavno, nešto na slici ne odgovara stvarnosti. Možete li otkriti što je to? Iako zagonetka može delovati izazovno, ključno je pomno posmatrati svaki deo ovog prizora. Skenirajte svaki centimetar slike jer imate samo 23 sekunde da pronađete rešenje.

foto: 7 Second Riddles

Slikovne mozgalice poput ove testiraju vaše kritičko razmišljanje i veštine rešavanja problema, a poznato je da povećavaju inteligenciju i poboljšavaju koncentraciju. Prema istraživanju psihologa sa Univerziteta u Glasgovu, posmatranje optičkih iluzija može poboljšati vaš vid i pomoći vam u prepoznavanju malih detalja. Escape London tvrdi da zagonetke takođe mogu pospešiti rad mozga i smanjiti rizik od demencije.

Još uvek niste pronašli šta nije u redu na slici? Evo vam mala pomoć: pogledajte pažljivije smer dima iz dimnaka i drveća u pozadini. Ako ste uspeli rešiti zagonetku za 23 sekunde – svaka čast! Ako ne, ne brinite - evo rešenja. Naime, dim iz dimnjaka i granje drveta kreću se u suprotnim smerovima:

foto: 7 Second Riddles