Sudbina kraljeva Balija ponovila se nakon 32 godine: Kao da su Bogovi samo sreću prorekli za sve kraljeve ove zemlje

Kralj Balija oženio je običnu vaspitačicu, a onda je njhov sin našao ljubav svog života u slavnoj glumici

Objavljeno: 28.09.2024. 07:30h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Bali je poznat kao luksuzno mesto za odmor, ali malo ko zna da je njihova kraljevska porodica siromašnija od crkvenih miševa. "Bog svih Bogova" kako se naziva njihov kralj, nema pravo da prikuplja porez od stanovnika svoje zemlje.

Da bi preživeli i kraljevska porodica je umešana u posao sa turizmom, od čega živi i ostatak zemlje.

Tačnije, kraljevska porodica Balija drži lanac restorana, što objašnjava činjenicu zašto je njihov princ Tjak Gas radio od ranog detinjstva.

foto: Printscreen/youtube

Neko vreme su se njegovi roditelji preselili u Sidnej kako bi Tjak Gas završio školu i fakultet. Tamo je zavoleo i surfovanje što će ga kasnije odvesti do ljubavi njegovog života.

Desilo se to 2010. godine kada se kraljevska porodica vratila na Bali. U to vreme Tjak Gas je imao 30 godina i radio je u restoranu svojih roditelja.

Nakon što je surfovao, prijatelji su ga pozvali na zabavu. Jedna od gošći na toj zabavi učinila se princu poznatom. Kada ju je pogledao malo bolje odmah je osetio prste sudbine. Ispostavilo se da je u pitanju poznata glumica hepi (Sreća)u koju se princ odmah zaljubio.

S druge strane, Hepi je glumila u nekoliko indonežanskih filmova, zbog čega je princu bila poznata.

foto: Printscreen/youtube

Tjak Gas i Hepi su odlučili da se venčaju samo par meseci nakon upoznavanja. Prvi korak je bio da se kraljevska porodica i porodica slavne glumice upoznaju.

Reakcije njene porodice bile su neočekivane. Porodica slavne glumice bila je muslimanska i nisu baš bili srećni što njihova ćerka želi da se uda za nekoga ko pripada Hindu veri, bez obzira što je taj neko princ.

Još neobičnija reakcija je bila kralja i kraljice Balija. Prvo su se pogledali, a onda su se zamejali. Razlog je bio taj što su upravo njih dvoje imali sličnu ljubavnu priču.

foto: Printscreen/youtube

Naime, 1977. godine, Džejn je bila vaspitačica u Sidneju i štedela je novac za luksuzno letovanje na Baliju. Kada je došla na Bali u hotelu je upoznala dečijeg animatora. Ispostavilo se da je upravo on budući kralj Balija, ali Džejn to tada nije znala. Nakon burne romanse na letovanju, Džejn se vraća u Sidnej ali narednih 6 meseci njih dvoje su se redovno dopisivali.

Kada se Džejn vratila u Sidnej, tadašnji princ Takora poklonio joj je svoje srce. Par se venčao a Džejn je postala princeza Balija. Prema lokalnoj tradiciji na venčanju je dobila novo ime - Asri što znači savršena.

Teško je poverovati da će se za 32 godine istorija ponoviti, te da će upravo njihov sin da se ludo zaljubi u običnu devojku.

foto: Printscreen/youtube

Jedina prepreka je bila vera. Hepi je bila odrasla i vaspitana u muslimanskoj porodici, dok je kraljevska porodica pripadala hinduizmu.

Ipak, venčanje je upriličeno za 2500 zvanica po Hindu tradiciji. Ali zanimljivo je to što je venčanje platila glumica Hepi Salma koja je mnogo bogatija od kraljevske porodice. Prema izveštajima lokalnih novina, mlada je potrošila hiljade i hiljade dolara na venčanje.

foto: Printscreen/youtube

Ali Hepi Salma nije žalila - nosila je venčanicu na kojoj se nalazilo 3 kilograma zlata.

Tri godine kasnije, Salma je rodila devojčicu a potom i dečaka. Par je otvorio nekoliko elitnih restorana na Baliju koje vodi princ, dok Hepi Salma i dalje glumi i osvaja nagrade.