Bleda slika nekadašnjeg čoveka: Ćerka Brusa Vilisa progovorila o teškom stanju oca, a onda otkrila da je i sama bolesna

Ćerka Brusa Vilisa ispričala je za medije u kakvom stanju se sada nalazi slavni glumac, kao i o ličnoj bolesti sa kojom se suočava.

Objavljeno: 19.09.2024. 11:18h
Autor:
Foto: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slavni glumac Brus Vilis (69) ponovo je rastužio fanove širom sveta. On je samo bleda senka nekadašnjeg čoveka. Nakon što su mu lekari dijagnostikovali demenciju on se povukao iz sveta filma, a vreme provodi sa porodicom - suprugom Emom i njihovim ćerkama, ali i bivšom suprugom Demi Mur i ćerkama koje je dobio u braku s njom.

U kakvom je zaista stanju Vilis progovorila je upravo njegova ćerka Talula koju je dobio sa Demi i rasplakala ceo svet.

- On je stabilno, što je u njegovoj situaciji dobro. I teško je - ima bolnih dana, ali i toliko ljubavi oko sebe. Od tate sam naučila da nijedan trenutak ne uzimam zdravo za gotovo i trudim se da budem što češće uz njega. On ne zna, ali verujem da bi bio ponosan na mene - rekla je ona, a prenosi "Dejli mejl".

foto: NBC/Today Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I sama je bolesna

Nekoliko meseci nakon što je otkriveno da Brus boluje od teške bolesti, oglasila se i Talula kojoj je prošle godine 29. godini dijagnistikovan autizam.

- Dugi niz godina su mi postavljali pogrešnu dijagnozu, tako da sam tek sa 29 godina konačno saznala od čega bolujem. Ja sam veoma funkcionalan autista, previše sam osetljiva posebno na spoljašnje nadražaje, a ljudi su mislili da je to moj način komunikacije - rekla je ona.

Kako je naglasila ćerka slavnog glumca ona nije prvi slučaj da je godinama lutala od lekara do lekara dok joj konačno nisu postavila pravu dijagnozu. Ona je otkrila i kako se osećala kad su joj saopštili od čega boluje.

foto: Profimedia

- Bilo je veoma emotivno. Bilo je olakšanje. Da budem iskrena, zaista sam mrzela sebe, mislila sam da sam veoma slomljena, osećala sam se bolesnom iako su me stalno ubeđivali da mi nije ništa. Sad mi je lakše jer znam o čemu se radi i kako da se borim sa sobom i svetom - iskrena je bila Talula.

Vilisu je u aprilu 2022. dijagnostikovana afazija, a 6 meseci kasnije ustanovljeno je da ima frontotemporalnom demencijom (FTD).

foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Nažalost, izazovi u komunikaciji su samo jedan od simptoma bolesti sa kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu kako bismo znali šta da radimo - rekla je tada njegova supruga Ema.

Za ovu bolest nema leka, a najčešći simptomi su:

  • promena ličnosti i ponašanja
  • poteškoće u govoru
  • problemi sa sećanjem
  • povlačenje u sebe

Bonus video: