Korisno je znati

4 važne negativne emocije koje poboljšavaju kvalitet života: Krivica nas čini boljim ljudima!

Sumnjati u sebe uopšte nije loše, naprotiv - zbog toga ćemo se truditi da pojačamo svoje sposobnosti i iznenadimo sami sebe uspehom

Objavljeno: 14.11.2014. 19:32h 23:26h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kada je reč o dostizanju sreće, uvek se kao ključni faktor pominje pozitivno razmišljanje, što i jeste veoma važno, ali, šta je sa nezaobilaznim i isto tako važnim negativnim emocijama?

U životu svakog čoveka postoje situacije kada nas jednostavno savladaju bes, tuga, depresija, ali to ne mora uvek biti loše - prenosi Hafington post.

Koje 3 negativne misli treba zauvek da odstranite jer vam samo zagorčavaju život, saznajte OVDE.

Ključno je prepoznati ono dobro što je svaki čovek u stanju da izvuče iz negativnih osećanja, a ovo su četiri najčešće:

1. Krivica nas čini boljim ljudima

Krivica je osećaj koji u nama podiže moral na višu granicu i motiviše da budemo pažljiviji prema drugim ljudima, kako se taj osećaj ne bi ponovio. Vrlo je važno kakva osećanja imate kada ste sami - ako osećate grižu savesti kada vas niko ne gleda, to je jedna od osobina vašeg karaktera, koja vas čini boljim.

OVDE saznajte kada negativno mišljenje daje pozitivne rezultate - nećete verovati!

2. Sumnja u sebe poboljšava rezultat rada

Većina ljudi ne shvata da je sumnja u samog sebe ponekad odlična, zdrava pojava. Zbog ovog osećaja trudićemo se još više, nadmašiti sebe, pojačati svoje sposobnosti. Na taj način, sumnja podstiče lični razvoj i priprema čoveka da lakše prihvati promenu, što neizbežno ide ka boljem rezultatu na poslu.

3. Strah pomaže da pronađemo rešenje

U opasnim situacijama, strah je u stanju da nadvlada pozitivno razmišljanje, što je logično. Kada se nađete u nezgodnoj ili ugrožavajućoj situaciji, taj strah vas tera na brže razmišljanje i pronalaženje rešenja.

Kako je bolest jednog dečaka njegovog tatu pretvorila u kreativnog umetnika, pogledajte OVDE - magične fotografije detinjstva!

4. Manjak razmišljanja nas čini kreativnijim

Kreativnost se dugo povezivala sa nesvesnim, poput trenutka kada vam ideja sasvim iznenada padne na pamet. Da li vam je poznat trenutak kada se 30 minuta kasnije, pošto je neka osoba otišla setite šta ste trebali da joj kažete? To je zato što više niste koncentrisani na taj susret i dijalog, već se sve smirilo i uopšte više nije tema kojoj posvećujete svo svoje vreme.