Baba Vanga je verovala da se ključ dugovečnosti krije u ovim navikama: Smatrala 1 stvar najgorom

Baba Vanga je imala svoje razmišljanje o zdravom i dugom načinu života. Donosimo vam sve o tome.

Objavljeno: 05.09.2024. 10:43h 10:45h
Autor:
Foto: Printscreen/ youtube/history

Baba Vanga, čuvena bugarska proročica, se pridržavala određenih navika za koje verovala da su ključni za zdravlje. Ona je savetovala da se izbegava prejedanje, naglašavajući da ono može dovesti do ozbiljnih bolesti.

Njeni saveti za zdravlje su ostali upaćeni, a mnogi ih primenjuju. Čuvena bugarska proročica koja je preminula 1996. godine u 86. facinirala je mnoge svojim proročanstvima.

foto: Printscreen Youtube / Noorun Mubeen

Prejedanje je tvrdila da dovodi bolesti koje pogađaju sve organe. Pušenje cigareta je takođe bilo strogo zabranjeno.

Vangina tajna dugovečnosti

Tokom letnjih meseci, preporučivala je šetanje bosonoga, verujući da na taj način jačamo svoju povezanost sa prirodom. Ljubav i dobra dela takođe su se nalazili na njenoj listi važnih životnih principa.

Pravilno odmaranje je bilo od suštinske važnosti za nju; dan je bio predviđen za rad, a noć za san. Preporučivala je odlazak na spavanje najkasnije do 22 sata i ustajanje između 5 i 6 ujutru. Takođe je savetovala da se jednom nedeljno konzumira pšenica natopljena vodom kako bi se telo očistilo, kao i da se jede raženi hleb za očuvanje zdravlja.

foto: Youtube Printscreen / Cweet Xcape

Baba Vanga je verovala da lenjost može uništiti i telo i dušu, te je naglašavala važnost aktivnosti i rada. Takođe je savetovala da se izbegava kupanje u previše vrućoj vodi.

Njen savet o ispravnom načinu života, iako deluje jednostavno, nudi uvid u to kako su čak i najpoznatiji proroci gledali na očuvanje zdravlja i blagostanja.

Stil/HypeTV

Bonus video: