Dok Brosnan uživa u luksuzu, dozvolio je da mu sin živi kao beskućnik: "Digao sam ruke od njega, rekao da umre ako želi"

Ranije se pisalo da je glumac želeo da pomogne svom problematičnom sinu, ali da on pomoć nije prihvatao, na kraju se ogradio od njega

Objavljeno: 03.09.2024. 15:12h
Autor:
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kristofer Brosnan, sin poznatog glumca Pirsa Brosnana, pre 2 dana je viđen u Londonu, skoro dve decenije nakon što ga se otac javno odrekao. Kristofer, sada ima 51 godinu, retko se pojavljuje u javnosti.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Njegov otac, prepoznatljiv po ulozi Džejmsa Bonda, ranije je govorio o njihovom složenom odnosu, a sada su poznati razlozi koji su doveli do njihovog udaljavanja.

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kristofer je rođen u prvom braku Kasandre Haris, prve supruge Pirsa Brosnana, sa Dermotom Harisom. Nakon Dermotove smrti 1986. godine, Pirs je odlučio da usvoji Kristofera i njegovu sestru Šarlot, postajući njihov zakonski otac.

Nažalost, Kasandra je 1991. godine preminula od raka jajnika, a nekoliko godina kasnije, njena ćerka Šarlot takođe je izgubila bitku sa istom bolešću. Pirs je primio vest o Šarlotinoj smrti dok je bio u Beogradu.

Iz prvog braka, Pirs ima i sina Šona, koji je u braku sa Sanjom Banić. Od 2001. godine, Brosnan je u braku sa Kli Šej Šmit, s kojom ima dva sina, Dilana i Parisa.

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

U intervjuu iz 2005. godine za časopis Playboy, Brosnan je podelio više detalja o problemima kroz koje je prolazio njegov sin Kristofer.

„Kristofer je još uvek veoma izgubljen. Znam gde je i koliko mu je život težak. Mogu se samo nadati da će pronaći put ka oporavku. Prolazio je kroz mnoge poteškoće, ali najviše se borio sa sobom. Nisam mogao da mu pomognem, odbijao me je i digao sam ruke od njega. Zna kako da se izvuče iz problema, ali ne pokazuje volju za tim“, rekao je tada.

foto: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kristofer je godinama imao problema sa zavisnošću od narkotika i zakonom, što je dodatno otežalo njihov odnos. Brosnan je jednom izjavio: „Iako nikada u potpunosti ne možete da se odreknete svog deteta, morao sam da se distanciram od Kristofera. Rekao sam mu: 'Idi i sam odluči da li želiš da umreš.' Moje misli su uvek sa njim."

Pirs Brosnan vodi lep život, sa svojom sadašnjom suprugom živi luksuzan život i sam je izneo zašto je dozvolio da njegov najstariji sin Kristofer živi kao beskućnik.

FOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Uprkos svemu, na Dan očeva 2022. godine, Pirs je na Instagramu pomenuo Kristofera, napisavši: „Moja ljubav zauvek pripada mojim sinovima, Parisu, Dilanu, Šonu i Kristoferu. Hvala vam na vašoj ljubavi.“