"Saznala sam da me verenik vara, ali nisam otkazala papreno skupo venčanje": Mlada je umesto toga uradila nešto neviđeno

Kada je jedna devojka saznala da je njen verenik varao, odlučila je da ipak ne otkazuje svoje venčanje. Umesto otkazivanja, pretvorila ga je u proslavu slobode.

Objavljeno: 28.08.2024. 11:25h
Autor:
Foto: Printskrin@swns/YouTube

Lindsi Slejter (31), kaže da je saznala da je njen verenik i partner od 12 godina, spavao sa nekom drugom, što je mnogo pogodilo, ali nije zbog toga posustala.

Ispričala je da ga je suočila s tim, nakon čega je on napustio porodični dom, a Lindsi je, skrhana, otkazala njihovu predstojeću ceremoniju, piše "Njujork post".

Međutim, odlučila je da ostatak njihovog velikog dana pretvori u zabavu, i da taj deo nipošto ne otkazuje - kao "proslavu slobode". Lindsi je poslala poruku svim gostima koji su trebali prisustvovati venčanju kako bi im prenela vesti. Oko 60 do 70 gostiju došlo je na prijem, koji je uključivao svečanu večeru, govore i zabavu uz di-džeja i svirače bongosa.

foto: Shutterstock

Lindsi je čak otišla na medeni mesec. Provela je sedam dana u odmaralištu na Kritu, sa prijateljicom Melisom (31). Iako još nije spremna da krene dalje, Lindsi kaže da se na svojoj solo svadbi osećala osnaženo.

Lindsi, advokatica iz Mensfilda u Notingemu, rekla je: "Nisam znala kako ću preživeti. Bila sam skrhana - bilo je prekasno da otkažem sve planove za venčanje. Sav taj novac je već bio potrošen. Međutim, veliki deo mene mislio je "slobodna sam" - to je početak boljeg razdoblja. Drago mi je što sam to učinila - stvarno sam uživala u danu. Bila sam tako iznenađena koliko su me svi podržavali. Bila sam okružena tolikom ljubavlju, to me stvarno podsetilo da mi on nije potreban."

Lindsi i njen bivši verili su se početkom 2020. nakon što su bili zajedno (sa prekidima) od 2012. Kaže da su kao par imali svoje "uspone i padove", ali su bili uzbuđeni zbog svog venčanja. Nakon četiri godine planiranja i potrošenih oko 40 hiljada evra na ceremoniju, večeru, fotografa i zabavu, datum je bio zakazan za subotu, 17. avgust. Međutim, pre venčanja kaže da ga je "konačno" suočila sa istinom, a on je priznao prevaru.

foto: Profimedia

Nakon što je isprva želela da održi veliki dan, Lindsi kaže da je došla sebi. Njen bivši se vratio da živi kod majke, dok je Lindsi nazvala vlasnike Car Bank Wedding Parka u Mensfildu kako bi otkazala ceremoniju i violinistu. Ali odlučila je da nastavi, preimenuvši to u svoj "dan slobode" uz pomoć sestre Bet (28).

Rekla je: "Potrošili smo sav taj novac… Odabrala sam da provedem dan sa bliskim prijateljima i porodicom, umesto da sedim kod kuće i plačem." Gosti su saznali nakon što ih je Lindsi privatno obavestila o situaciji, kao i objavom statusa na Fejsbuku, koji je prikupio oko 200 reakcija.

Lindsina prijateljica Rejčel (33) ostala je s njom preko noći 16. avgusta. Njih dve su zajedno napravile frizuru i šminku sledećeg jutra, te se odvezle do mesta venčanja sa Lindsi u njenoj venčanici i Bet u haljini za kumu. “Pre nego što sam izašla kroz vrata, rekla sam Rejčel 'moraš me smiriti'", rekla je.

Pogledajte video venčanja koje se pretvorilo u proslavu slobode:

Dan je započeo pićem dobrodošlice za oko 40 gostiju. Svi su bili obučeni u svoje originalne odevne kombinacije za venčanje - sa deverušama koje su još uvek nosile svoje haljine, a Lindsi u svojoj oko 1000 evra vrednoj kratkoj venčanici Šarlot Elizabet.

Gosti su se zatim premestili u trpezariju, gde su seli na večeru koja je uključivala riblje kolače, pileću večeru i čokoladnu tortu za desert. Ljudi su pili i provodili vreme sa alpakama napolju do 20 sati - kada su prešli na prijem koji je vodio di-džej.

foto: Shutterstock

Lindsay je rekla: "Bet je bila kuma - postavila je znak na kojem je pisalo "i živela je srećno do kraja života..." Moj ujak mi je napravio tortu od biskvita, sa zelenim prelivom i ružama. Zatim smo prešli na zabavu - a di-džej je puštao pesme o osnaživanju. Imali smo "Strong Enough" od Šer, "It's Not Right, but it's OK" od Vitni Hjuston i "Survivor" od Destini Čajld. Čak sam pročitala govor koji je za mene napisala Bet. Bilo je pomalo emotivno, čemu nije pomoglo piće… Zahvalila sam svojoj porodici i prijateljima što su bili tu - rekla sam da nisam znala kako ću preživeti ovu nevolju. Ali gledajući u sva ta lica, osećala sam se malo bolje."

Lindsin bivši partner odbio je da komentariše, ali je priznao da je bio neveran, prenosi pomenuti američki list.

Bonus video: