"Čitava porodica je ćutala, a svi su znali da sam dete incesta": Šok ispovest bivšeg muža čuvene glumice

Bivši muž čuvene glumice Tilde Svinton otkrio je da je dete incesta i šokirao javnost.

Objavljeno: 21.08.2024. 11:43h 11:53h
Foto: Printscreen Youtube/ Art Documentaries

Bivši partner glumice Tilde Svinton šokirao je javnost kada je otkrio da je dete incestuozne veze. Umetnik i pisac Džon Birn rekao je dete incesta, nastalo vezom svoje majke Alis i svog dede Patrika Mekšejna.

Birn je pre nekoliko godina za Tajms rekao da je šokantnu vest saznao 2002. godine kada su on i glumica nagrađena Oskarom bili u svom domu u Tainu, na severu Škotske.

foto: EPA / Julien Warnand

Njegova rođaka Ejlin Kejn je pozvala da mu kaže da je njena majka Helen umrla.

"Helen je rekla Ejli ono što joj je rekla moja majka, kada je bila mnogo mlađa. Ejl je upitala Tildu: "Misliš li da treba da kažem Džonu?" Tilda je rekla: "Moraš mu reći." Pozvala me je i dala mi telefon.'

Rekao je da su se on i Ejla kasnije lično sreli i tada mu je rečeno istinu, a kada je saznao da je 'sve došlo na svoje mesto'.

"Moja majka je stalno putovala do Kardonalda gde su živeli moji deda i baka. Jednom sam pomislio da želi da se spusti na koleno i moli za oproštaj. Ne. Bila je zaljubljena u sopstvenog oca, potpuno."

"Mislim da mi je dao tu divnu mešavinu gena sa sopstvenom ćerkom, najstarijom u porodici. To je ono što rade u Irskoj. Pretpostavljam da je to ono što rade u ruralnim sredinama. To je tradicionalno, i niko o tome ne govori."

Njegova majka je tragično umrla dok je bila u bolnici 1980-ih. Ona je patila od mentalne bolesti za koju veruje da je posledica veze.

Birn se razveo sa Svinton 2005. Par ima dvoje dece zajedno.

Bonus video: