"Sine dođi, spremila sam sarme" Bolno sećanje majke Marinka Madžgalja kida srce, a poslednje dane života proveo je ovako

Poslednji dani Marinka Madžgalja bili su veoma emotivni, a glumac se do zadnjeg daha borio kao lav.

Objavljeno: 20.08.2024. 12:12h
Foto: Fonet

Prošlo je osam godina od smrti čuvenog glumca Marinka Madžgalja, a njegov lik i delo ostali su zauvek urezani u narodu. Nesrećni trenutak nastupio je kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, ali ih je on iskoristio do poslednjeg daha. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemioterapije i uradio nešto što je sakrio od mnogih, a što mu je bilo jako važno - 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti to jedva izdržao.

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Nažalost, 26. marta 2016.godine izgubio je borbu i napustio nas. Nakon njegovog odlaska ostala je velika praznina i seta. Smrt ovog velikana najteže je pala njegovoj porodici, a Marinkova majka često se priseća svog sina.

foto: Kurir / Dragan Kadić

"Hvala svima koji su došli na ovu ideju da se ne zaboravi moj Maki. Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu: 'Sine dođi, spremila sam sarme'. Obožavao je da jede sarme", rekla je ona kroz suze i dodala da utehu nalazi u unuci, Marinkovoj ćerki iz veze sa glumicom Dubravkom Mijatović.

foto: Kurir / Zorana Jevtić

"Moj sin je bio čista ljubav i sreća. Sada imam njegovu ćerku, živim za nju, ona je predivna, ide na balet", otkrila je ona.

Bonus video: