Delila je 45 kvadrata u Beogradu s dve žene, a ajvar i džem čuvala na terasi: Zanimljiva životna priča Slobode Mićalović

Životna priča Slobode Mićalović prepuna je zanimljivih detalja.

Objavljeno: 20.08.2024. 11:03h
Foto: ATA Images

Sloboda Mićalović jedna je od najpoznatijih srpskih glumca koja je lepotom i talentom osvojila srca publike širom sveta. Glumica se rodila u Leskovcu, 1981. godine, a glumački talenat nasledila je od oca, koji se takođe bavio glumom.

Kao mlađa, obožavala je emisije Branka Kockice, aonda je imala tu čast da ga intervjuiše. Naime, njihov porodični prijatelj radio je na radio, te je Slobodi dao priliku da se oproba u voditeljskim vodama. To je bio njen prvi javni nastup.

foto: Antonio Ahel/ATA

Sjajno se snašla u ulozi voditeljke, pa joj Branko Kockica odaje priznanje na kraju razgovora. To je bio njen prvi ozbiljni javni nastup. Pošto je posedovala očigledan muzički talenat, koji je potvrdila kroz nižu muzičku školu, 1995. godine upisala je i srednju muzičku. Ovaj period života ističe kao najlepši, a kao važan događaj izdvaja trenutak kada je odlučila da počne da vodi dnevnik.

Sloboda je odlučila da upiše glumu i sa svojim ocem krenula za Beograd 1999. godine. Kad je bila na trećoj godini studija reditelj Zdravko Šotra ju je pozvao na kasting za film "Zona Zamfirova". Šotra joj je dao ulogu Vaske.

foto: Printscreen Youtube/Klasik Srbija

Život u glavnom gradu sa sobom je nosio određene poteškoće, a Sloboda se jednom priliko prisetila kako su izgledali njeni studentski dani.

- Ja sam na početku dobila studenjak, takve su nam bile finansijske okolnosti da sam morala da živim tu, ali vrlo brzo sam uspela sa svojom koleginicom Zoranom da nađem neku sobu tako da smo uspele za taj novac da budemo ipak u jednoj sobi. Soba sa gazdaricom, ona ima svoju sobu u nekih, pa ne znam, 45 kvadrata. Džem i ajvar smo držale na terasi ali nam je dala frižider, prvu i drugu policu, to je bilo naše, dole ne i sve naravno ostalo hemija, sve što ti treba za sređivanje, kupanje, čišćenje, to je sve moralo da bude naše - kaže Sloboda koja je tada u rodni Leksovac išla jednom u dve nedelje:

- Išla sam recimo jednom u dve nedelje, nije bilo jednostavno jer tada je bombardovanje tek završeno bilo tako da su mostovi bili porušeni nije bilo jednostavno doći do Leskovca, a vozom je bilo predugo, znam da je bilo šest sati do Leskovca što je putnički voz, skoro kao do Crne Gore, ja dok stignem već moram da idem za Beograd.

foto: Kurir / Marina Lopičić

2002. godine je dobila ulogu u seriji "Mješoviti brak", a iste godine se i zaljubila u Vojina Ćetkovića, čoveka za koga se kasnije udala i sa kojim je dobila bliznakinje.

foto: Kurir/Nemanja Nikolić

Godine 2008., sedam godina nakon što je započela glumačku karijeru, prvi put je dobila jednu glavnu ulogu i to Anđelke Bojanić u seriji Ranjeni orao, koja je oborila sve rekorde gledanosti. 12. maja iste godine su se ona i Vojin venčali. 2010. godine dobija Oskar popularnosti kao glumica godine.

foto: ATA Images

Sloboda priča da je povratak u Leskovac gde je snimala u njoj probudio dosta osećanja, jer je to mesto gde je odrasla.

– Već dugo ne živim u Leskovcu, poslednjih nekoliko godina ga i ne posećujem jer tamo nemam više nikog svog. Trebalo mi je vremena da se naviknem na boravak u hotelu… Prvo nisam mogla da se osvestim da sam u Leskovcu, imala sam utisak kao da sam u nekom drugom gradu koji mi je jako poznat… Ljudi su se promenili, čitava jedna generacija je otišla, došli su novi klinci – ispričala je glumica.

foto: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Inače, Sloboda je danas jedna od najboljih glumica, a imala je priliku da sarađuje sa Monikom Beluči, koja je izuzetno ceni i poštuje.

Bonus video: