Recepti sa Stilom
Đuveč
Proleće u tanjiru
Objavljeno: 09.04.2013. 12:01h
12:14h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Na umereno zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Kad porumeni, dodajte meso isečeno na kockice. Uz povremeno dolivanje vode dinstajte 10 minuta. Tada dodajte šargarepu isečenu na kolutove, dinstajte nekoliko minuta pa dodajte papriku isečenu na kocke. Dolijte malo vode i nastavite dinstanje još koji minut. Vatrostalnu činiju podmažite, pa na dno stavite kolutove krompira. Preko toga sipajte polovinu mase koju ste prethodno dinstali pa sipajte pirinač. Začinite i prelijte ostatkom mase. Po površini poređajte kolutove paradajza i stavite u rernu da se peče, oko 45 minuta na 200 stepeni. Savet Osnovnom receptu možete dodati i drugo povrće, najčešće plavi patlidžan i tikvice, koji će obogatiti i izgled i ukus jela