Ko će naslediti Alena Delona? Njegova deca su se godinama svađala i išla na sud, a samo on je brinuo o glumcu do kraja

Alen Delon poslednjih je godina bio jako bolestan, a zbog njegovog stanja došlo je do raskola među naslednicima

Objavljeno: 18.08.2024. 16:12h 17:11h
Foto: Wikipedia

Svet je danas šokirala vest o smrti jednog od najvećih francuskih glumaca Alena Delona. Glumac je preminuo u 89. godini, okružen decom u svom domu.

Već dugofilmska zvezda nije bio dobro. Delon je u julu 2019. doživeo težak moždani udar, nakon čega je retko izlazio iz kuće. Poslednjih godina imao težak život, a o njemu se brinuo njegov sin Alen-Fabijen.

foto: NICOLAS LHOTEL / Sipa Press / Profimedia

„Ne govori mnogo, zamara ga ili ga nervira kada ga nateramo da se ponavlja, jer njegov glas više nije uvek jasan ili čujan“, rekao je sin Entoni Delon u intervjuu.

„Postoje veliki rizici da mu je ovo poslednji Božić“, rekao je krajem prošle godine i bio je u pravu. Naime, Delon je sa svojom decom pozirao na božićnoj fotografiji, a svi su primetili da izgleda veoma slabo.

Ali umesto da starost provede u miru, poslednjih godina se još više uznemirio.

Njegovo četvoro dece je 2023. podnelo tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše pomoćnice, optužujući je za uznemiravanje i pretnje. Entoni Delon je takođe podneo drugu tužbu optužujući Rolina za nasilje i pokušaj izolacije njegovog oca.

Rolin, koja je izbačena iz glumčevog doma u julu, pisala je tužiocima da ospori optužbe protiv nje i takođe je podnela sopstvenu tužbu. Ali u intervjuu, Entoni, sin Delonove bivše žene Natali Delon, takođe je otkrio nove tenzije u porodici oko brige za njegovog oca.

foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rekao je da je policiji prijavio svoju mlađu polusestru Anučku, ćerku Alena Delona i holandske manekenke Rozalije van Brimen, jer nije obavestila porodicu o rezultatima kognitivnog testa svog oca za 2019.

„Moja sestra nikada nije obavestila mog brata i mene da je između 2019. i 2022. moj otac prošao kognitivne testove tokom poseta klinici u Švajcarskoj i da je pao na jednom od pet“, rekao je on za magazin.

"Rezultati su pokazali kognitivnu degradaciju koja mog oca dovodi u poziciju psihičke slabosti, a time i ranjivosti", dodao je on.

Stil / showbuzz

Bonus video: