U vrelim letnjim danima kada je napolju preko 40 stepeni, nijednoj domaćici nije do kuvanja. Zato su prava blagodat lagani recepti na bazi povrća, jer se brzo pripremaju i ne iziskuju "čekićanje" pored ringle.
Sezona je paprika, a one se odlično kombinuju sa mlečnim proizvodima i nisu teške za želudac. Ukoliko želite da obradujete ukućane laganim, ukusnim i brzim obrokom, napravite zapečene paprike punjene pavlakom i sirom.
Sastojci:
- 8 paprika
- 300 gr sira
- čaša pavlake
- 2 jaja
- 2 paradajza
- so, biber
- malo ulja
- peršun za ukrašavanje (po želji)
Priprema:
Operite paprike, skinite im peteljku i odstranite semenke, pa ih presecite na polovine. Ređajte ih u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu.
U činiji umutite jaja, dodajte im pavlaku, sir, jaja, so i biber, pa dobro umutite smesu da postane glatka. Ovom smesom punite paprike.
Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa ga poređajte preko paprika. Poprskajte jelo uljem i stavite ga u rernu na 180 stepeni da se zapeče. Po želji, ukrasite jelo seckanim listićima peršuna.
Služite sa jogurtom ili letnjom salatom.
Prijatno!
Donosimo vam idealan recept za vrele letnje dane koji će oduševiti svakog kome ih servirate.