Malo njih zna kako su se Siniša i Liljana Pavić upoznali, a još manje šta su završili od škole: Njihova priča govori sve

Malo ko je upućen u to kako su se Siniša i Ljiljana Mihajlović upoznali.

Objavljeno: 16.08.2024. 15:26h
Autor:
Foto: Printskrin@Gromade Filmske/Facebook

Čuveni scenarista Siniša Pavić umro je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu. Svojim radom promenio je tok televizije i televizijskih serija kod nas. Bogatim stvaralaštvom kroz serije čije scenarije je pisao, uticao je na živote ogromnog broja ljudi, a taj uticaj će kroz ta dela, nastaviti da traje.

"Vruć vetar; "Srećni ljudi", "Bolji život" samo su neki od naslova iz njegovog opusa, a priče je osmišljavao zajedno sa suprugom Ljiljanom Pavić.

Siniša Pavić i Ljiljana Pavić počeli su saradnju čim su se venčali, njihovo prvo zajedničko delo bio je scenario za "Diplomce". Ona je u to vreme bila advokatski pripavnik, a on sudija Okružnog suda u Beogradu. Ljiljana je kasnije radila kao pravnik u Sekretarijatu za prasvosuđe i opštu upravu Skupštine grada Beograda.

foto: Printscreen/youtube

Dok su gledali neke "loše serije o mladima", nagovorila ga je da napiše scenario o studentima.

"Kada smo stigli do devet epizode, ja sam otišla na porođaj, i sekirala se što Siniša piše devetu epizodu bez mene", rekla je, navodi Yugopapir. Zanimljivo je da se Ljiljana porodila na Dan studenata, 4. aprila.

Sarađivali su i na pričama "Pozorište u kući", "Obraz uz obraz", "Lepše od snova", "Samo za dvoje". Venčali su se ubrzo nakon što su se upoznali.

"Siniša je veoma dobar u dramaturgiji i dijalogu, tako da ja nemam tu šta da tražim i ne treba mu pomoć. Moj doprinos je u tome što mu dajem, kako početne, tako i uopšte ideje za likove, naročito one kaloritnije".

foto: Printscreen/youtube

U tom intervjuu otkrila je i priču o kultnoj seriji "Vruć vetar".

"Potšo sam rođena Vlasotičanka, mnogo sam uticala u građenju likova u seriji "Vruć vetar". Svi ti tipovi odražavaju mentalitet tog kraja, a jezik kojim govore karakterističan je i obično ima neki rep, neko drugo značenje".

Podsetimo, Siniša Pavić je rođen u Sinju u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji.

Ljiljana je naglasila da inspiraciju pronalazi među ljudima koje poznaje i dok osluškuje život, kao i da su ona i Siniša spoj ideje i realizacije.

Naglasila je na kraju da je mnogog od svog supruga što se tiče zanatskog dela pisanja, ali da ne namerava da se bavi pisanjem onoga što on tako vešto radi. Istakla je da porodične priče koje su kreirali nisu bazirane na njihovoj porodici, iako su mnogi tako mislili. Kasnije je bilo autorskih dela na koje su detalji iz njihovog života i te kako uticali. Ljiljana je rekla i da predani rad na serijama nije značio da su se odricali života. Naprotiv, rad je za njih bio poput igre.

Stil/Blic Žena

Bonus video: