Danas je ne biste prepoznali: Evo kako sada izgleda i čime se bavi transrodna manekenka Andreja Pejić

Manekenka Andreja Pejić, promenila je boju kose i okušala se u novoj profesiji. Evo kako izgleda i čime se bavi danas.

Objavljeno: 15.08.2024. 09:58h
Autor:
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Srpska manekenka iz Bosne, Andreja Pejić, pokorila je modni svet još i pre nego što je 2014. godine odlučila da promeni pol, a i danas niže uspehe na modnom, ali i glumačkom polju.

Andreja je rođena kao Andrej 1991. godine u Tuzli, a roditelji su joj se razveli ubrzo nakon njenog rođenja. Nju i brata Igora odgajale su majka i baka, a s obzirom na rat koji je harao Bosnom i Hercegovinom, porodica se radi vlastite sigurnosti 2000. godine preselila u Australiju.

foto: STARMAX / starmaxinc.com / Backgrid UK / Profimedia

Andreja je u mlađem periodu svog života otkrila da se oseća kao žena, a nakon što je završila školu, zaposlila se u jednom lancu brze hrane, u kojem ju je primetio modni agent i uveo je u svet mode, gde su je brzo zapazili i angažovali slavni svetski dizajneri.

Od samih početaka nosila je muške i ženske revije Žana Pola Gotjea, a MODELS.com uvrstio ju je na listu najboljih 50 modela sveta, i to na 18. mesto. Iste je godine bila uvrštena na popis 100 najseksipilnijih žena sveta.

Godine 2013. našla se na naslovnicama svetskih medija nakon što je objavila vest o promeni spola i otvoreno progovorila o toj temi.

"Ljudi su mi govorili da ću izgubiti ono što nosim u sebi i da više neću biti zanimljiva, da na svetu postoji već puno lepih devojaka", izjavila je u intervjuu za "Vog", a godinu dana kasnije podvrgnula se zahvatu i kaže da zbog te odluke ne žali.

Andreja se ostvarila i kao glumica, a zadnju ulogu odigrala je ove godine u filmu "Dalíland", priči o čudnom i fascinantnom braku Salvadora Dalija i njegove supruge Gale. Pejić je utelovila francusku pevačicu Amandu Lir, Dalijevu blisku prijateljicu, koja mu je i 15 godina bila muza, a film je ovog avgusta predstavljen na Filmskom festivalu u Torontu i biće objavljen u septembru

foto: Facebook

Dugi niz godina imala je plavu kosu, a sada nosi prirodnu smeđu kosu.

Zanimljivo je da je Andreja jedna od najbogatijih manekenki u Australiji, čija se imovina procenjuje na oko jedan i po miliona dolara.

Danas se manje bavi manekenstvom, a sreću je pronašla u raznoraznim projektima.

FOTO: Profimedia
FOTO: Splash News / Splash / Profimedia
FOTO: Lev Radin / Everett / Profimedia
FOTO: Instagram / Andrejapejic
FOTO: JS/Thibault Monnier, PacificCoas / Pacific coast news / Profimedia
FOTO: Instagram / Andreja Pejic
FOTO: Instagram
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/ Instagram / Andrejapejic

Bonus video: