Lalita su našli zavezanu za drvo u džungli: 40 dana nije ništa jela, a za sve je krivila muža - a onda se desio šok

Lalita Kumar pronađena je nakon što je 40 dana bila vezana za drvo u indijskoj džungli

Objavljeno: 10.08.2024. 14:09h 14:14h
Autor:
Foto: Printscreen/Youtube

27. jula 2024, pastir koji je radio u blizini džungle na zapadnoj obali Indije otkrio je ženu prikovanu lancima za drvo.

Bila je mršava i izgladnela je kao da je tamo provela neko vreme. Vlasti su je identifikovale kao Lalitu Kaji Kumar, 50-godišnju Amerikanku koja se pre deset godina preselila u Indiju da bi proučavala jogu i meditaciju.

Lalita je tvrdila da ju je njen bivši muž ostavio da umre u džungli 40 dana ranije nakon svađe. Sada se suočava sa optužbama za pokušaj ubistva.

Kako su je pronašli?

Pastir je pronašao Lalitu nakon što je čuo njene pozive u pomoć iz džungle u blizini Goe u Indiji. Bila je vezana za drvo gvozdenim lancem i očigledno nije jela nekoliko dana. Čovek ju je oslobodio i odmah obavestio policiju.

Na licu mesta, hitne službe pronašle su ženin pasoš i druga dokumenta u kojima je identifikovana kao 50-godišnja Lalita Kumar.

Lalita je iz Amerike došla u Indiju da bi proučavao jogu i meditaciju pre više od jedne decenije. Dok je bila tamo, upoznala je i udala se za čoveka koji je identifikovan samo kao Satiš.

Lalita je bila ozbiljno pothranjena i dehidrirana do trenutka kada je pronađena. Nije mogla da govori i ozbiljno je oslabila. Desna noga joj je takođe bila opasno natečena od gvozdenih lanaca.

Kada smo je otkrili, bila je ozbiljno dehidrirana“, rekao je Amol Čavan, inspektor u policijskoj stanici Savantvadi. „Izgleda da je tamo bila zaglavljena najmanje 48 sati. Iako je bila nijema.”

Međutim, kada su lekari prevezli Lalitu u bolnicu i dali joj olovku i papir da napiše šta joj se dogodilo, užasna istina je izašla na videlo.

foto: Printscreen/Youtube

Šta se dogodilo sa Lalitom Kaii Kumar?

Na medicinskom koledžu u Goi, Lalita Kumar je napisala da ju je njen bivši muž okovao za drvo nakon svađe.

"Dobila sam injekciju za ekstremnu psihozu koja izaziva teško zaključavanje vilice i nemogućnost da pijem vodu. Treba mi intravenska hrana… 40 dana bez hrane u šumi — muž me je vezao za drvo u šumi i rekao da ću tamo umreti."

Identifikovala je svog bivšeg muža kao svog napadača, što je navelo indijske vlasti da ga optuže za pokušaj ubistva, ugrožavanje života ili lične bezbednosti drugih i nezakonito zatvaranje.

Iako je Lalita tvrdila da je bila vezana 40 dana, zvaničnici veruju da je to malo verovatno. Međutim, pošto je njeno stanje bilo tako teško, vlasti su se trudile da saznaju nešto više o njoj.

„Ona trenutno nije u poziciji da razgovara“, rekao je za Indijan Ekspres Saurab Agarval, načelnik policije u Sindhudurgu. "Pokušavamo da dobijemo više detalja o pozadini ove priče."

foto: Printscreen X

A onda obrt.

Lalita je lečena na psihijatrijskoj ustanovi gde je ispričala kao nikad nije bila udata, kako muž i ne postoji, te da je sama sebe vezala lancima za drvo.

Nije još jasno da li je sama sebe drogirala, ali ona je između ostalog rekla da je finanskijski stajala loše, a pošto joj je istekla viza i pošto je trebala da se vrati u Ameriku ona se odlučila za ovaj ekstremni korak.

Međutim, ove njene izjave se još ispituju, a do tada ona je na lečenju i sada može da jede i normalno funkcioniše.