Željana je najviša žena u Srbiji i bira niske muškarce: Nosi br obuće 48, a način na koji ulazi u autobus ljude šokira

Najviša je žena u Srbiji za koju se zna, ali je naučila da prihvati i da voli sebe

Objavljeno: 08.08.2024. 15:50h 16:11h
Autor:
Foto: preentscreen/Youtube

Željana Petrić danas ima 30 godina i ističe se svojom visinom od 2 metra, što je karakteristika koja je obeležila njen život od najranijeg detinjstva. Još kao devojčica, Željana se suočila s izazovima koje je donela njena visina.

Sa samo 23 godine, pojavila se u popularnoj emisiji "Praktična žena", gde je otvoreno govorila o poteškoćama s kojima se suočavala tokom školovanja.

foto: preentscreen/Youtube

Od osnovne škole, Željana je imala problema sa vršnjacima. Često su je zadirkivali i upirali prstom u nju zbog njene visine i krupne građe. Njeni školski drugovi su je smatrali neobičnom jer je bila mnogo viša od njih, što je dovelo do osećaja izolacije i neprihvaćenosti. Njena majka je jednom prilikom ispričala anegdotu iz obdaništa: "U obdaništu su govorili: 'Željana, nemoj da biješ decu, ti si mnogo krupnija od njih', a u stvarnosti su deca nju tukla."

foto: preentscreen/Youtube

Pored visine, još jedna stvar koja iznenađuje ljude je veličina obuće koju nosi – čak 48. Pronalaženje odgovarajuće obuće oduvek je bilo izazov za Željanu.

"Nikad mi nije bilo lako da pronađem obuću za sebe. Morala sam da tražim u muškom delu. Jedina obuća koja mi je bila dostupna jesu muške patike. Tako da sam u njima išla na maturu," priseća se Željana.

foto: preentscreen/Youtube

Uprkos tome što je često morala da pravi kompromise kada je obuća u pitanju, jedna epizoda iz emisije "Praktična žena" promenila je njen život. Tada joj je obućar napravio baletanke po meri, što je za Željanu bila jedna od najvećih želja. Bila je presrećna jer je konačno imala priliku da nosi obuću koja nije patike, što je dodatno učvrstilo njeno samopouzdanje.

Željana veruje da svaka osoba treba da prihvati sebe onakvom kakva jeste i da svaki nedostatak može postati prednost. "

Treba da prihvatite sebe onakvima kakvi jeste, budite svesni svog potencijala i volite sebe baš onakve kakvi ste," poručuje ona. Željana voli što se razlikuje od drugih i smatra da bi svet bio dosadno mesto kada bi svi bili iste visine. Smatra da je raznolikost ono što čini svet zanimljivim.

foto: preentscreen/Youtube

Kao visoka osoba, Željana je imala priliku da trenira košarku, sport koji joj je prirodno odgovarao. Međutim, zbog ekstremne visine za žene, često joj je dolazilo do iskakanja čašica na kolenima, što je na kraju uticalo na njenu odluku da prestane da se bavi košarkom.

Kada je 2017. godine dala intervju, radila je kao trgovac. Na pitanje o njenom ljubavnom životu, Željana je tada rekla da nema dečka. Ispostavilo se da muškarci koji se njoj dopadaju često budu izuzetno niski, ili da privuče pažnju niskih muškaraca.

foto: preentscreen/Youtube

Željana je svesna svojih naslednih osobina. Kaže da je visinu nasledila od oca, dok je krupna na majku. Ponosna je na svoj izgled i smatra da visina ne predstavlja problem u njenom životu. "Jedini problem koji imam jeste kada ulazim u autobus – moram da se sagnem kada prolazim kroz vrata, a često se dešava da udarim glavom u plafon autobusa. To ljudi često gledaju u čudu."

Željana Petrić je primer osobe koja je uspela da prevaziđe izazove i predrasude s kojima se suočavala tokom života.

Stil/Praktična žena