Evo kako dame od 165cm i niže treba da se oblače: 7 modnih saveta koji će učiniti da blistate

Donosimo vam 7 modnih saveta za niže dame koji su zlata vredni

Objavljeno: 06.08.2024. 11:29h 13:28h
Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je u pitanju moda, stil niskih dama često ne dobija na značaju. Nemaju sve prodavnice male veličine, a one koje nude obično nude ograničen izbor. Kao rezultat toga, kupovina i oblačenje za niži rast može biti izazov. Ali ako tražite modne savete za niske dame, na pravom ste mestu.

Šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine?

Upoznajte svoje mere

foto: Profimedia

Postoji nekoliko mera koja su zaista važna kada pokušavate da pronađete svoju tačnu veličinu: mere grudi, struka, kukova i unutrašnjeg šava. Poznavanje ovih informacija će vam pomoći da budete sigurni da kupujete ispravnu veličinu.

Identifikujte svoj oblik tela

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svako telo je drugačije oblikovano. Pre nego što počnete da kupujete odeću, identifikujete svoj oblik tela. Na ovaj način možete istražiti prodavnice koje imaju odeću koja je namenjena da dopuni taj specifičan oblik.

Na primer, za osobe koje imaju "trouglast" oblik tela, istraživanje prodavnica koje nude haljine i suknje A kroja je odlično mesto za početak jer ovi komadi pomažu u balansiranju donje polovine.

Kupujte sa određenom namenom

foto: Profimedia

Samo zato što prodavnica prodaje modu za niže dame ne znači da su ti komadi prikladni za vaš lični stil. To takođe ne znači ni da ste na gubitku. Preporučujemo kupovinu osnovnih komada iz odeljenja za male veličine, a zatim kupovinu modernih komada iz redovnog odeljenja.

Imajući to u vidu, kada kupujete u odeljenjima redovne veličine, potražite kraće komade koji će verovatno biti prave dužine za niske dame. Na primer, izrezane majice, mini suknje i skraćene pantalone mogu biti dobre dužine za niže dame.

Modni saveti za niže dame

  1. Držite blejzere i jakne standardne veličine otkopčanim
  2. Koristite aksesoare da biste izgledali više. Osim visokih potpetica, dobar savet je kaiš koji se nalazi iznad vašeg struka. Tako ostavljate utisak kao da izgledate više, jer vam noge dolaze do izražaja, a samim time se stvara viša silueta.
  3. Držite se monohromatskog stila. Odaberite da vam se obuća slaže sa pantalonama, suknjom ili donjim delom. Ako su haljine u pitanju, isto možete primeniti.
  4. Držite se delikatnih stvari naspram glomaznih. Ako odlučite da nosite nakit ili torbu, odlučite se za delikatne komade kao što su minimalni lančići i male torbice koje odgovaraju vašem malom rastu. Ovi manji predmeti vas neće nadvladati.
  5. Čizme preko kolena mogu da vam izduže noge.
  6. Manje je više kada birate maksi haljine. Iako se maksi haljine mogu činiti nemogućim za niže dame, one definitivno mogu da ih ponesu birajući haljine koje su jednobojne ili imaju manje printove- ono o čemu smo govorili iznad.
  7. Uravnotežite velike komade sa stvarima koje vam savršeno pristaju uz oblik i liniju tela. Ključ za izvlačenje prevelikih komada je da ih uparite sa predmetima koji više pristaju, kao što su uske farmerke ili pantalone.