Najlepša i najsmrtonosnija prostitutka ikada: Nakon crne udovice niko ne bi ostao u životu, a šok je kako je skončala

Najlepša i nasmrtonosnija prostituka na svetu bila je ona. Zvali su je crnom udovicom i anđelom smrti, a šokantno je kako je na kraju skončala.

Objavljeno: 03.08.2024. 12:59h 14:14h
Autor:
Foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Jedna od devojaka iz australijskog podzemlja bila je i lepa Dulsi Markam, koja je često tvrdila da nije odabrala život kojim je živela. To sve ide u prilog zbog činjenice da je u pakao prostitucije ušla sa samo 15 godina.

Naime, što je neko niže u hijerarhiji poput ove devojke, to su mu izbori manji, a kada se jednom zakorači u svet kriminala iz njega nije lako izaći.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Slična glumici Džindžer Rodžers

Ova je lepotica, koju su upoređivali sa popularnom glumicom Džindžer Rodžers, rođena u godini izbijanja Prvog svetskog rata. Ostala je zapamćena kao najlepša i ujedno najsmrtonosnija sidnejska prostitutka.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

U kriminalnom miljeu bila je prisutna više desetleća, i to od kasnih dvadesetih do pedesetih godina prošlog veka. Žarila je i palila australijskim podzemljem, i bila je viđena sa svim poznatim kriminalcima svog vremena. Ulazila je u skupu kategoriju seksualnih radnica, a koja je po poslu dobivala pola prosečne muške plate. Danas bi njena usluga koštala oko 550 evra.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Potpis: Rezanje grla

Ova fatalna žena je u medijima nazvana anđelom smrti jer su iza nje u retrovizoru ostajali brojni leševi, a u kriminalnim krugovima je šaljivo nazivana crnom udovicom.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Smatra se da je minimalno osam njenih ljubavnika završilo život na nasilan način, bilo od vatrenog ili hladnog oružja. U središte pozornosti došla je u vreme koje je u Sidneju poznato kao razdoblje Bandi britvi, odnosno onih kriminalnih skupina koje su se dosetile nakon uvođenja Zakona o obaveznom licenciranju pištolja iz 1927., za novo jeftino oružje koje je bilo lako za skrivanje, a uz to više nego delotvorno. Ove su se bande često potpisivale jednostavnim rezanjem grla.

foto: Wikipedia

Život u senci

Godine 2019. profesorka istorije Lej Stro na Univerzitetu Notr Dam u Australiji je napisala knjigu o njenom životu koja nosi naziv "Anđeo smrti: Dulsi Markam, najljepša loša žena Australije" (eng. Angel of Death: Dulcie Markham, Australia’s most beautiful bad woman).

Prema sakupljenoj građi tokom života stotinak puta je optužena za šarenolika krivična dela. Među optužbama bile su one za prostituciju, skitnju, partnerstvo u zločinu, napad na policiju, pijančenje, krađu i prevaru, kockanje itd.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Nebrojeno je puta u tom periodu završila iza rešetaka, a život joj je po svemu sudeći bio jedna velika adrenalinska avantura. Krajem pedesetih godina završila je svoju karijeru prostitutke, i započela život u senci, koji je slabo poznat.

Umrla je 1974. godine kao udana žena i to tako što se navodno ugušila od dima cigarete. Njena biografkinja Stro, smatra da bi Dulsi, da nije krenula ovim putem – zasigurno uspela kao glumica.

foto: Printskrin@ObsoleteOddity/YouTube

Poslepodnevne novine "Dejli Miror" koje su izlazile u Sidneju od 1941. do 1990. sažele su život ove žene u jednoj jedinoj rečenici: Dulsi Markam videla je više nasilja i smrti nego bilo koja druga žena u istoriji Australije.