Retrogradni Merkur neće svima praviti haos, njima će se od 5. avgusta osmehnuti sreća: Ovim znacima donosi veliku korist

Retrogradni Merkur obično pripadnicima Zodijaka unosi haos u život, ali za 5 znakova kreće dobar period!

Objavljeno: 31.07.2024. 14:17h 15:53h
Foto: Shutterstock

Tokom retrogradnog Merkura, astrolozi toplo preporučuju da budete oprezni i da ne pravite nepotrebne pokrete. Potpisivanje važnih dokumenata i donošenje bilo kakvih odluka najbolje je odložiti, jer vam haos koji vlada u ovom periodu očigledno neće doneti ništa dobro.

Iako se tradicionalno očekuje da retrogradni Merkur svima pomrsi konce, neki znakovi horoskopa ne treba da se brinu!

Kojim znacima će retrogradni Merkur u avgustu doneti, zapravo, korist?

Bik

Smireni, razumni i strpljivi Bikovi se ne plaše neprijatnih posledica ovog astrološkog događaja. I sve zahvaljujući činjenici da majstorski ostaju mirni čak i u onim slučajevima kada je, čini se, sve potpuno osuđeno na propast. Trude se da ne podlegnu melanholiji i održe harmoniju u sebi čak i u najtežim situacijama. Zato Bik ima sve šanse da preživi retrogradni Merkur bez nepotrebnog kidanja živaca.

Devica

Predstavnici ovog znaka imaju dvostruku, a možda čak i trostruku sreću, jer im je zaštitnik Merkur. Čini se da bi njegov uticaj na njih trebalo da se odrazi posebnom snagom, ali ne, ovde su stvari drugačije. Device se osećaju samopouzdano čak i u najtežim danima. Zahvaljujući svom analitičkom načinu razmišljanja, oni uspevaju da brzo i jasno pronađu rešenja za nove probleme i drže svoje emocije pod kontrolom.

Škorpija

Može se samo zavideti intuiciji Škorpije. Predstavnici ovog znaka umeju da primete tragove sudbine i da prate zov svog srca, što im omogućava da ostanu u harmoniji sa sobom i ne ulaze u sukobe sa drugima. Zato retrogradni Merkur za njih nije tako strašan događaj. Sposobnost da se brzo prilagode promenama i izglade grubosti pomaže im da ne brinu o tome šta se dešava i da ostanu verni sebi.

Jarac

Glavna garancija uspeha Jarca u bilo kom poslu je praktičnost i smirenost. Na njihovom trudu i racionalnosti može se samo zavideti, a svako treba da nauči sposobnost da čvrsto stoji na nogama i izjašnjava svoje ambicije. Ponekad izgledaju previše direktno i pedantno, ali sve to im omogućava da se ne plaše poteškoća i preuzmu odgovornost čak i u najtežim danima retrogradnog Merkura.

Vodolija

Vodolija je jedan od retkih znakova koji se uvek oslanjaju samo na sopstvene snage i znaju da trezveno procene šta se dešava oko njih. Oni su dobro svesni šta se dešava i prilagođavaju se raznim preokretima sudbine. Uprkos činjenici da ih s vremena na vreme stres ipak nadvlada, oni se trude da ne počine nepromišljene radnje i sigurno neće dozvoliti da ih bilo kakve svakodnevne nevolje izlude.

Stil / Glossy / wday.ru