U 92. godini njoj napravio dete: Kad je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, Jugoslavija je zanemela od šoka

Trenutak koji je šokirao Jugoslaviju, bio je taj kada je poznati glumac dobio dete u 92.godini. Ovo je njegova životna priča.

Objavljeno: 31.07.2024. 07:30h 07:57h
Autor:
Foto: Printskrin@Principijelan/YouTube

Događaj koji je šokirao javnost u bivšoj Jugoslaviji. Poznati glumac ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, doživeo je ono što mnogi potajno priželjkuju, stotu...

Glumac Zvonimir Rogoz je rođen 1887. godine u Zagrebu, a iako je glumio do svoje 100. godine, najzapamćeniji je ostao upravo po priči o očinstvu u 92. godini.

Al Paćino prošle je godine u 84. godini života dobio četvrto dete. Njegova tadašnja partnerka, Noa Alfalah (29) rodila mu je sina pre godinu dana, a njegov dobar prijatelj Robert De Niro takođe je prošle godine u osmoj deceniji dobio sedmo dete koje mu je rodila partnerka Tifani Čen.

foto: printscreen/youtube/Hjezinac 3

Takav sličan slučaj pamtimo i na jugoslovenskoj glumačkoj sceni kada je naš glumac Zvonimir Rogoz u 92. godini dobio sina. Njegova druga supruga Agata od njega je bila mlađa 56 godina i kada je rodila njihovog sina Rafaela kružile su glasine kako Rogoz nije Rafaelov biološki otac. Njegova supruga je tada rekla kako takvi tračevi dolaze od bivših ljubavnica njenog supruga.

Na pitanje kako to da je postao otac u 92. godini Rogoz se našalio da on i supruga nisu pazili. Rogoz je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a poslednju ulogu odigrao je u 100. godini - pred smrt. Dve godine ranije napisao je memoare "Mojih prvih 100 godina".

foto: Printskrin@Radioaktivni Komarac/Facebook

Školovao se u Beču i u Zagrebu, a ostao je prvi stogodišnjak u glumačkoj pozorišnoj istoriji Hrvatske. Rogoz je rođen 1887. godine u Zagrebu, a iako je glumio do svoje 100. godine, najzapamćeniji je ostao upravo po ovoj priči o očinstvu u 92. godini.

Glumac Zvonimir Rogoz je rođen u Zagrebu u porodici advokata. Kao dete je ostao bez roditelja i odrastao uz kuma koji ga je poslao u poslovnu školu u Beč, ali gluma je bila njegova prava ljubav.

Svoju poslednju ulogu imao je kada je napunio 100 godina. Zvonimir je umro u svom rodnom mestu u Zagrebu 6. februara 1988. 101. godini.

Nastupao je u Osijeku, Varaždinu i Ljubljani. Proslavio se ulogom u Hamletu, te je angažovan u Pragu, gde je stekao međunarodni ugled. U Pragu je igrao i na filmu, snimivši oko 20 filmova, a o njemu je snimljen film Zdrav Rogoz u zdravom telu.

Stil/Srbija Danas

Bonus video: