Čuveni folker imao je 28 godina kad je skončao: Posle tragedije njegova devojka zatvorila je srce i nije htela da se uda

Čuveni folker Ipče Ahmedovski, poginuo je pre tačno 30 godina.

Objavljeno: 30.07.2024. 09:11h
Foto: Printscreen outue / Diskos Official

Tragična sudbina čuvenog Ipčeta Ahmedovskog nikoga nije ostavila ravnodušnim, a iza sebe je ostavio velike hitove. Poginuo je 30.07.1994. godine, na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Svojim velikim hitom kao da je naslutio sopstvenu nesreću, a pesma "Kad nestanem jednog dana" se našla na njegovom poslednjem albumu.

"Kad nestanem jednog dana, oko mene biće tama, ti ćeš naći nekog drugog, izdržati nećeš sama. Eh, da mogu da oživim i da vidim tog. Pored vas da stenem, pa nek’ umrem ponovo.Kad nedeljom igra kolo, pevaće se pesme moje, dok s`njim igraš da l`će za mnom zaplakati oko tvoje. Ja bolujem već odavno, i polako gubim nadu, kome ću te srećo moja, ostaviti tako mladu."

Kobne večeri, pre nego što će otići u Vreoce gde je živeo sa devojkom Zlatom Sinđelić, sa društvom je sedeo u jednoj kafani, veselio se, ne sluteći da će ubrzo doživeti tragediju. Izlazeći sa parkinga samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se njegov sportski i luksuzni "mercedes", velikom brzinom "zakuca" u šleper koji mu se našao na putu. Pomoći mu nije bilo.

Pevačeva izaranica nikada se nije oporavila od ovog gubitka. Ona nikad nije uspela da ga preboli. Zlata je nakon Ipčetove pogibije pokušala da sredi svoj život, ali nije išlo. Shvatila je da je srećnija živeći od uspomena na vreme provedeno sa Ipčetom, nego da glumi sreću kraj ljudi koji su joj nudili brak. Ona danas živi i radi u Lazarevcu.

Njegov brat, Jašar Ahmedovki posvetio mu je tri pesme, koje su takođe postale veliki hitovi: "Tamo si ti", "Spavaj, spavaj ti" i "Nebo tajnu krije".

Ahmedovski je svojim glasom brzo osvojio srca publike, a vokalne sposobnosti koje je imao pretile su da nadmaše mnoge poznate vokale i tako zauzme tron najveće jugoslovenske zvezde. Ipak, sudbina je htela drugačije - poginuo je u 28. godini.

Bonus video: