Molitva protiv napada đavola: Izgovorite ove moćne reči, veruje se da će vas zaštititi od svega zlobnog

Molitva svakoj duši donosi olakšanje i spokoj, čisti dušu i otvara nove vidike...

Objavljeno: 22.07.2024. 15:11h 15:26h
Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi kroz molitvu sabiraju svoje dobre misli, upućuju molbe, želje i nadanja, sve ono što je blisko našem srcu. Kaže se da je molitva razgovor sa Bogom - molimo se i otvaramo svoju dušu.

"Kakve su nam misli, takav nam je život - govorio je Otac Tadej. Našim mislima kreiramo stvarnost, atmosferu u životu, energiju koja nas okružuje. Misli su zapravo moć između nas i naše stvarnosti. Kada razmišljate pozitivno, veseli ste, radosni, lakše se fokusirate, a roj pozitivnih misli pomaže nam da otvorimo vrata u životu koja želimo, dok ih pesimizam zatvara ispred našeg nosa.

foto: Shutterstock

Shodno Jevanđelju, teba da se molimo i za svoje neprijatelje, za one koje su nas povredili, za one koji su na lošem putu, a kamoli za ljude koji u sebi imaju dobre vrline, bliski su nam i volimo ih svim srcem.

Molitva protiv napada đavola glasi:

"Bože večni, koji si rod ljudski izbavio robovanja đavolu, izbavi i mene, slugu Tvoga, od svakog dejstva nečistih duhova. Naredi zlim i nečistim dusima i demonima da odstupe od duše moje i da ne borave niti se skrivaju u meni, nego neka radi Svetog Imena Tvog, i Jedinorodnog Sina Tvog, i Životvornog Duha Tvog, beže od stvorenja ruku Tvojih i da budem očišćen od svakog iskušenja đavolskog, da bi sveto i pravedno i pobožno poživeo, udostojavan Prečistih Tajni Jedinorodnog Sina Tvog i Boga našeg, sa kojim si blagosloven i proslavljen, sa Presvetim i Blagim i Životvornim Tvojim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova." Amin!