Princeza Dubaija preko Instagrama rekla mužu da se razvode: Razlog je šok, a čitav svet u neverici čeka šta će sad biti

Šeika Mahra je napravila veliki presedan kada je javno objavila da se razvodi od muža i to preko Instagrama. Mnogi kažu da je hrabra i s nestrpljenjem čekaju da vide šta će se desiti

Objavljeno: 18.07.2024. 07:58h
Autor:
Foto: Printscreen/Instagram

Princeza Emirata Mahra bint Mohamed bin Rašid Al Maktum objavila je da se razvodi od šeika Mana bin Mohameda bin Rašida bin Mana Al Maktouma.

Ovu vest je objavila direktno na Instagramu, na Engleskom jeziku navodeći da se razvodi od supruga zato što je on neveran njoj.

"Dragi mužu, zato što si zauzet drugim saputnicama, ovim proglašavam naš razvod, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe.

Čuvaj se.

Tvoja žena."

S obzirom da se par venčao prošle godine, te da su u maju ove godine dobili ćerkicu svi sumnjaju da je u pitanju hakovan nalog princeze te da ona to stvarno ne misli.

Od kako je objavljena, princezina objava je momentalno postala viralna.

Obožavaoci i pratioci primetili su aktivnosti kraljevskog para na društvenim mrežama, pri čemu su oboje prestali da prate jedno drugo i uklonili fotografije jedno drugog sa svojih profila.

Ljudi su mahom počeli da pozitivno komentarišu princezinu objavu, navodeći kako je hrabra. Jedan korisnik je napisao: „Ponosan sam. Tvoja odluka“, dok se drugi divio njenoj hrabrosti, rekavši: „To je samo faza života i nastaviće se sa dobrom i gorčinom i život ne staje ni za koga.

Ko je šeika Mahra princeze Dubaija?

Šeika Mahra je ćerka potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i vladara Dubaija, Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma. Mahra je poznata po svom zalaganju za osnaživanje žena i podršku lokalnim dizajnerima. Diplomirala je međunarodne odnose na univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu i na vladinoj administraciji Mohameda bin Rašida.

Par je svoju veridbu objavio 22. marta 2023. preko Arabian Roial Agenci, i to potvrdio zvaničnom objavom koja je uključivala pesmu čestitke oca šeika Mane.

Šeika Mahra i šeik Mana razmenili su zavete na tradicionalnoj islamskoj ceremoniji braka, Katb Al-Kitab, 28. maja 2023. Nakon toga je usledio raskošan svadbeni prijem u Dubaiju u junu 2023. Mlada je nosila zadivljujuću belu izvezenu haljinu Ezre Couture.

Njihova ćerka, nazvana Mahra po majci, rođena je u maju 2024. godine, a šeik Mana je podelio vesti na Instagramu. Međutim, pojavili su se nagoveštaji nevolje kada je Šeika Mahra objavila zagonetnu poruku sa fotografijom na kojoj mazi svoju bebu. Natpis na fotografiji je glasio: „Samo nas dve“, što ukazuje na suštinske probleme u njihovom braku.

Smeli potez šeike Mahre da se javno pozabavi svojim bračnim problemima dodatno ju je oslikao kao modernu i hrabru figuru u kraljevskoj porodici, što je odjeknulo kod mnogih koji je vide kao predvodnicu poštenja i osnaživanja žena, prenosi business-standard.com