Monika je počela od nule: Sa jednim koferom pobegla iz Bosne i živela u 12 kvadrata sa porodicom, a sad je ostvarila san

Život je nepredvidiv, a ova mlada žena nije ni sanjala kako će živeti kad je od rata bežala iz domovine, sve se preokrenulo u trenu

Objavljeno: 17.07.2024. 19:13h
Foto: Printscreen Youtube / Theresa Slater

Monika Radulović danas je vrhunski model, pobednica takmičenja za mis univerzum Australije, ponosna mama, supruga i diplomirana psihološkinja. Sve to je sama uspela i stvorila od nule.

Rođena je 1990. godine u mestu Zavidovići u Bosni. Njena porodica je prvo u Dansku izbegla od rata kada je Monika imala četiri godine.

„Mama, tata, brat i ja smo živeli u sobi od 12 metara kvadratnih. Nije nam bilo lako jer smo u Dansku došli samo sa jednim koferom. Moji roditelji su morali da se snađu kako znaju i umeju, radili su razne poslove da bi nas prehranili“, ispričala je Monika, koja se potom sa porodicom preselila u Australiju.

foto: Printscreen Youtube / Theresa Slater

Diplomirala je psihologiju na Univerzitetu zapadnog Sidneja. A godine 2015. je krunisana za Mis univerzum Australije. Trideset pet takmičarki se nadmetalo za krunu i Monika je pobedila.

Zatim je Australiju predstavljala na 64. izboru za Mis univerzuma i plasirala se među prvih pet. Proslavila se i učešćem u australijskoj verziji rijaliti šoua Survivor. Monika je vrlo aktivna i popularna na društvenim mrežama — na Instagramu je prati preko 100.000 ljudi, a često reklamira razne brendove.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Instagram/ monika_rad
FOTO: Richard Milnes / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: People Picture / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: preentscreen/Instagram

Stil / zadovoljna

Bonus video: