Ja sam onaj muškarac koji je godinama varao svoju ženu: Ovi znaci odaju preljubnika, a ne primećuje ih ni jedna supruga

Čarls Orlando je stručnjak za partnerske odnose i on je intervjuisao preko 50 muškaraca koji su švrljali sa strane. Ovo su njihove priče

Objavljeno: 15.07.2024. 08:23h
Foto: Shutterstock

Čarls Orlando, čuveni stručnjak za partnerske odnose je pričao sa preko 50 muškaraca koji su švrljali sa strane. Oni su otkrili koji su to znaci koji ukazuju da je muškarac preljubnik.

Na osnovu njihovih odgovora Orlando je za sajt Your Tango podelio najčešće znakove prevare i lična iskustva muškaraca preljubnika.

1. Emocionalni znaci varanja

Ima nepredvidive promene raspoloženja

Stalno sam tražio razloge da pobegnem i bilo mi je teško da stalno smišljam nove izgovore, pa bih počeo da se svađam sa njom“.

Ako je on odjednom ljut u trenutku ili preterano fin – to je lampica za alarm. Nema pravog razloga da ode, pa mora da ga stvori. Nove aktivnosti zbog kojih stalno izlazi, ali ih nikada ne pominje kasnije, jesu tipičan primer za sumnju. Da je otišao negde drugde i nije imao razloga da to krije, najverovatnije bi o tome razgovarao sa vama, kaže Orlando, prenosi Zadovoljna.rs

foto: Anna Maloverjan / Panthermedia / Profimedia

2. Nema više požude kod njega

„Započeo sam svoju aferu i sve što sam želeo je seks, ali ne od svoje žene. Znala je da se nešto dešava jer smo do tada uvek bili aktivni u seksu.“

Iznenadna promena u vašoj uobičajenoj rutini u spavaćoj sobi bez razgovora o tome da on želi nešto drugačije je veliki znak upozorenja.

3. Deluje otuđeno

Čini se da je sanjiv ili jednostavno zatvoren. Ako je iznenada prestao da priča kao i obično, to je znak da nešto nije u redu – čak i ako nije varanje.

foto: Shutterstock

4. Traži dublju povezanost

On želi da se poveže sa vama više – romantično, seksualno ili emocionalno – i to direktno ili indirektno traži od vas. Ovo je dobar znak jer govori da on zna da nešto nije u redu, bilo sa vašom vezom ili jer je u iskušenju i želi da to reši pre nego što vas prevari ili pre nego što flert postane stvarna stvar. Ovo je jedan od najranijih znakova da vaš muškarac možda razmišlja o prevari ili se oseća krivim što se to već desilo.

Iako sve ovo ne mora da bude definitivan znak prevare, ako se ponavljaju ili preklapaju, obično se nešto sprema.

Moj savet je da pazite da ne iznosite optužbe koje ne možete potkrepiti dokazima. Ako sumnjate da on vara, sedite i otvoreno pričajte sa njim. Ako taj mučni osećaj ne nestane nakon vašeg razgovora, znaćete kako dalje.“

foto: Domareva / Alamy / Alamy / Profimedia

Znaci prevare koji se vide u ponašanju

1. Menja ustaljene navike

„Moja žena je znala da varam pre nego što je postojao pravi dokaz. Rekla je da je to samo jednostavno znala.“

Nakon što provedete vreme sa nekim nekoliko meseci ili čak godina, znate njegovo tipično ponašanje. Znate kako se ponaša u određenim situacijama, a kada se ponaša drugačije, tražite objašnjenje — ako ne varanje, onda nešto drugo.

U slučaju ovog ispitanika, kada je započeo svoju aferu, zgrabio bi telefon i otišao u toalet na 20 do 30 minuta.

Njegov izgovor bio je da čita mejlove i vesti. Jedini problem je bio u tome što je njegov telefonski račun pokazao potpuno drugačiju priču zbog mnogo poruka i poziva sa drugom ženom.

2. Gubi pojam o detaljima

„Razgovarao sam sa suprugom o filmu koji smo gledali i smejao se u vezi jedne od scena. Ona se nije smejala. Pitao sam: ‘Šta? Zar se ne sećaš?‘. Tada mi je saopštila da ga nismo gledali zajedno.“

Kako provodi više vremena i sa vama i sa svojom ljubavnicom, sećanja na vreme provedeno sa njom i sećanja na vreme provedeno sa vama počeće da se mešaju. On neće moći da prati gde je bio svakog dana i sa kim.

3. Preko noći je promenio muzički ukus

„Nikad nisam voleo džez. Ali sam se zaljubio u tu jednu ženu, uživali smo zajedno. Počeo sam da ga slušam sve vreme samo da bih razmišljao o njoj.“

Nema ništa loše u probanju novih stvari. Ali kada dođe iz vedra neba i on vas isključi iz te promene, to je jedan od znakova upozorenja da nešto nije u redu i da vas možda vara.

foto: Shutterstock

4. Odjednom mu treba puno privatnosti

„Radio sam od kuće i počeo sam češće da zatvaram vrata sobe, govoreći da su deca glasna ili da samo treba da radim tiho. Ćaskao sam na mreži sa svojom ljubavnicom.“

Odvajanje vremena za sebe je normalno. Ali kada je van uobičajenog obrasca ili postaje sve češće, to može biti znak da se nešto drugo dešava. Rani odlazak na posao, dolazak kući kasno, iznenadno mnogo privatnih poziva od „rođaka“ su takođe znakovi upozorenja.

5. Krije svoje finansijske transakcije od vas

„Sastajao sam se sa njom na ručku skoro svakodnevno, a u hotel smo išli tri ili četiri puta nedeljno. Pokriti to je bilo veoma teško. Zato sam otvorio PayPal nalog da žena ne bi mogla da vidi nijednu od mojih transakcija.“

Većini muškaraca koji varaju biće potreban način kom se ne može ući u trag da plate poklone, ručkove, hotele, putovanja. A ovakvi vidovi plaćanja kao što je PayPal su idealni za to i u njima se neretko krije dokaz prevare.

foto: Shutterstock

6. Ima nove „prijatelje“ na poslu

„Moja kompanija mi je dozvolila da radim od kuće ako želim. Ali započeo sam vezu sa novom menadžerkom u kancelariji, tako da sam počeo češće da odlazim na posao. Poslovna putovanja sam produžavao za dan, dva, a izgovor su bili poslovni ručkovi i više posla.“

Ako neočekivano uđete u kancelariju, bilo bi dobro da vas upozna sa tim novim kolegom ako ga stvarno ima rasprši vam sumnje. Pratite svoje srce i obratite pažnju na njegova druga ponašanja.

7. Ponaša se tajnovito

Spušta telefon ili ga isključuje baš kada mu priđete. Odbija da vam da detalje kada izađe. Izbegava pitanja ili nikada ne odgovara na njih ili na njih odgovara drugim pitanjem.

„Preusmeri razgovor ako kažete nešto o čemu ne želi da priča. Ali sve to je moguće i ako možda planira neko iznenađenje za vas, pa budite oprezni sa ovim“, kaže Orlando.

foto: Shutterstock

Fizički znaci varanja

1. Naglo je promenio kilažu ili izgled

„Nakon što sam započeo svoju aferu, izgubio sam oko pet kilograma za otprilike nedelju dana. Bilo je ludo.“

Preljubnici se često fizički promene. Smršaju, držanje im postane drugačije, mišići i definicija se vrate. Prosto, telo mu se sprema za udvaranje – on se priprema da privuče novu partnerku. Pored toga, muškarci koji varaju počinju mnogo bolje da brinu o sebi i mnogo se ponose svojim izgledom. Odjednom počinje da pazi dosta na svoju odeću, frizira se i brije se svakodnevno, a to nije činio ranije, posebno kada izlazi iz kuće bez vas.

Libido mu je otišao u nebesa

„Nakon što sam počeo vezu sa svojom ljubavnicom, imao sam mnogo više seksa sa svojom ženom. Rekla mi je da sam zaista drugačiji u krevetu i da me nije videla takvog ranije.“

Orlando kaže da su svi muškarci koje je intervjuisao priznali da su im hormoni poludeli, pa su pucali od samopouzdanja. Osećali su se snažno, muževno, kao da ih svaka žena želi. Ego im je bio sve veći iz dana u dan.

(Zadovoljna)