Super kombinacija

Džem od kajsija i šargarepe: Iskoristite sezonu kajsija i napravite ovaj zdrav i ukusan namaz

stockphotocarrotjamwithorangejuiceandpeels547812841.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 500 g kajsija * 600 g šargarepe * 1,2 kg šećera * sok i kora jednog neprskanog limuna

dyem-od-kajsija.jpg dyem-od-kajsija.jpg
Foto: Printscreen Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

1. Očišćene kajsije isecite na komade, pomešajte sa očišćenom i narendanom šargarepom, šećerom, korom i sokom od jednog limuna. Ostavite da odstoji 20 minuta.

2. Stavite da se kuva, a kad provri, smanjite vatru i lagano mešajte. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu, oko sat vremena. Sipajte u tegle, koje ćete staviti u rernu zagrejanu na 80 stepeni.

3. Kad se na površini džema uhvati korica, rernu isključite, tegle zatvorite, vratite ih u rernu i ostavite u njoj do sledećeg dana da se postepeno hlade.

Zašto da kupujete džem, kad moćete da napravite odličan domaći