Super kombinacija

Džem od kajsija i šargarepe: Iskoristite sezonu kajsija i napravite ovaj zdrav i ukusan namaz

Zašto da kupujete džem, kad moćete da napravite odličan domaći

Objavljeno: 26.07.2024. 19:33h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 500 g kajsija * 600 g šargarepe * 1,2 kg šećera * sok i kora jednog neprskanog limuna

foto: Printscreen Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

1. Očišćene kajsije isecite na komade, pomešajte sa očišćenom i narendanom šargarepom, šećerom, korom i sokom od jednog limuna. Ostavite da odstoji 20 minuta.

2. Stavite da se kuva, a kad provri, smanjite vatru i lagano mešajte. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu, oko sat vremena. Sipajte u tegle, koje ćete staviti u rernu zagrejanu na 80 stepeni.

3. Kad se na površini džema uhvati korica, rernu isključite, tegle zatvorite, vratite ih u rernu i ostavite u njoj do sledećeg dana da se postepeno hlade.