Detaljna prognoza za 2025. godinu po kineskom horoskopu u znaku zmije: Stižu velike promene, oni ostvaruju najveći uspeh

Prema kineskom horoskopu, događaji koji nas očekuju u godini koja dolazi mogu biti u velikoj meri unapred određeni.

Objavljeno: 12.07.2024. 13:21h 14:33h
Foto: Shutterstock

Nova godina će se održati u znaku Zelene drvene zmije – trajaće od 29. januara 2025. do 16. februara 2026. godine. Njen totem je na šestom mestu među 12 znakova kineskog kalendara, njena prethodna vladavina bila je 2013. godine, a njena sledeća vladavina će nastupiti 2037. godine.

Zmija je simbol mudrosti

Zmija je možda najmisterioznije stvorenje kineskog zodijaka. U svim životnim situacijama, njeni predstavnici se rukovode ne toliko razumom koliko intuicijom, iako su u mentalnim i intelektualnim sposobnostima superiorniji od mnogih. Zmije su proračunate i znaju kako da iskoriste svaku situaciju. Oni ne priznaju autoritete, pa se u svim okolnostima rukovode isključivo sopstvenim mišljenjem. Zmije su prijatni sagovornici, iako više vole da slušaju nego da pričaju, ali sve njihove primedbe pogađaju tačku. Osim toga, znaju da kažu dobre stvari drugoj osobi, a prećute loše.

foto: Shutterstock

Mlado i zeleno drvo

Ako verujete kineskoj astrološkoj tradiciji, karakter godine određuje ne samo totemski znak, već i element koji odgovara ovoj godini. Element 2025. je drvo, štaviše, ne jesenje drvo koje umire sa opadajućim lišćem, već prolećno drvo, mlado i zeleno. Po pravilu, takve karakteristike ukazuju na uspeh većine poduhvata ovog vremena - rad na njima će biti mnogo plodniji od onih koji su započeti ranije, ali iz nekog razloga još nisu završeni. Sveže ideje i kreativan pogled na rešavanje poznatih – a ponekad i prilično dosadnih – problema takođe će biti dobrodošli.

foto: Profimedia

Društvene napetosti i vojni sukobi

Možda nas više od drugih pitanja zanima geopolitička situacija u svetu – posebno u pogledu društvenih tenzija i sukoba, uključujući i vojne. Zmija ne voli nagle promene, pa se situacija u svetu – i na bolje i na gore – u ovom trenutku neće promeniti, pa će situacija kod nas najverovatnije ostati na istom nivou kao i sada. Istina, postoji nada da će mirovni sporazumi biti postignuti ove, 2024. godine, što znači da u godini Zmije neće biti narušeni i čeka nas mirno vreme.

Tehnički napredak

Zmija je usmerena na sticanje novih znanja, tako da tehnološki napredak neće stati u ovom periodu. Njegov razvoj će uglavnom biti povezan sa veštačkom inteligencijom: nastaviće se automatizacija procesa u kojima se trenutno koristi ručni rad, menjaće se rad transporta i zdravstvenog sistema – u njima je posebno važna upotreba novih tehnologija. Pojaviće se novi izvori obnovljive energije, naći će se načini za rešavanje globalnih izazova kao što su klimatske promene i pandemije, što će uticati i na kvalitet života.

foto: Shutterstock

Uspeh

Zmija nije kolektivno stvorenje, pa će u narednoj godini profesionalni uspeh ostvarivati uglavnom oni od nas koji ćemo raditi sami – to je redak slučaj kada je na terenu samo jedan ratnik. Naravno, ne treba odbiti pomoć u nekim posebno važnim slučajevima, ali pobeda u novoj godini pripada usamljenim genijima koji mogu da se oslone samo na sebe, ali ne moraju ni sa kim da dele svoju slavu. Istina, loša strana rada van tima može biti izloženost stresu - uostalom, teško je sve nositi na svojim ramenima: u takvim slučajevima preporučljivo je uzeti tajm aut, odmoriti se i sve će biti u redu.

Dobro vreme za promenu posla

U godini zmije ne samo da je moguće, već je i neophodno promeniti posao - na zanimljiviji, kreativniji i finansijski isplativiji. U karijeri treba da težimo od jednostavnog ka složenom: svaki novi zadatak treba da bude teži i obećavajući od prethodnog, stoga, ako smatramo da smo dostigli plafon na našem trenutnom radnom mestu, treba da tražimo nešto Nova. U svom radu morate pokazati kvalitete kao što su pronicljivost i snalažljivost, i sve probleme rešavati promišljeno i polako. Takođe je važno težiti ličnom rastu i profesionalnom samousavršavanju, kao i praktičnosti i efikasnosti.

foto: Shutterstock

Ko se dobro odmara, dobro radi

U godini Zmije ne treba samo da se trudite, već i da se potpuno odmorite - bez opuštanja nećete moći da vratite snagu za nove uspehe. Neophodno je dobro iskoristiti svoje vikende, uzeti odmor na vreme i praviti pauze tokom radnog dana. Ovo je posebno važno za one koji brinu o svom zdravlju: bilo koju bolest je mnogo lakše sprečiti nego naknadno lečiti.

Stil / Glossy