Ono što on kupuje nijedna prisebna osoba ne bi uzela: Od čudnih navika Nikolasa Kejdža staje pamet

Nikolas Kejdž je poznat po svojim čudnim navikama pri kupovni. Jednom je toliko trošio da je zapao u dugove.

Objavljeno: 11.07.2024. 10:08h 10:10h
Autor:
Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sin čuvenog holivudskog glumca Nikolasa Kejdža, Veston Kopola Kejdž uhapšen je u sredu zbog napada smrtonosnim oružjem na svoju majku koju je želeo da ubije, prenosi "Pejdž siks".

Prema evidenciji policije Los Anđelesa, Veston(33) je priveden u policiju u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Portparol Policijske uprave Los Anđelesa rekao je u sredu da je Veston uhapšen zbog incidenta koji se dogodio još u aprilu. Nejasno je zašto su bili potrebni meseci da ga uhapse.

Veston Kejdž foto: Vivien Killilea / Getty images / Profimedia

Britanski "San", međutim, prenosi da je hapšenje povezano sa problemom sa mentalnim zdravljem od koje Veston pati, što je uzrokovalo to da udari svoju majku i preti joj smrću.

Njegova majka je navodno pokušavala da uteši svog sina tokom emotivnog trenutka pre nego što se on navodno okrenuo da je bije.

Kristina Fulton, Vestonova majka nakon tuče foto: Bruce/javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Kristina Fulton deli sina Vestona sa bivšim dečkom Nikolasom Kejdžom sa kojim je bila u vezi između 1988. i 1991. godine. Kejdž se nije oglasio još uvek povodom ovog incidenta.

Nikolas Kejdž važi za najekscentričnijeg glumca Holivuda, koji ima vrlo čudne navike pri kupovini određenih stvari.

Znamo ga kao odličnog glumca, ali znamo ga i kao užasnog glumca. Snimio je neke odlične filmove, ali i nekoliko užasnih.

Nikolas Kejdž na 77. Kanskom filmskom festivalu foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Naime, iako je početkom dvehiljaditih bio jedan od najbogatijih glumaca u Holivudu i njegovo bogatstvo se procenjivalo na više od 150 miliona dolara, danas vredi sedam puta manje.

Zbog neverovatnih stvari koje je kupovao, a čija je cena bila zaista neverovarna, neko vreme je dugovao 7,5 miliona dolara poreza i morao je da rasprodaje imovinu kako bi to isplatio. Zato je brzo počeo da prihvata svaku ulogu koja mu se nudila.

Ali, kako je toliko novac nestao? Kako uopšte potrošiti tolike milione?

Ovo su najneverovatnije stvari koje je glumac ikada kupio.

1. Četiri jahte i avion

Ovo i nije toliko ludo. Veliki broj zvezda ima nekakvu jahtu i avion. A Nikolas Kejdž svakako je velika filmska zvezda, ali s velikim "apetitom". Njemu je jedna jahta bila nedovoljna, zbog čega je nabavio četiri.

Nije hteo neki mali bezvezni avion, već Gulfstream 1159A turbodžet, vredan nešto manje od 4 miliona dolara. Da stvar bude još bizarnija, Kejdž nije jahte kupovao jednu po jednu. Ušetao je u salon i kupio četiri jahte po ceni od oko 18 miliona dolara.

Nikolas Kejdž na premijeri filma "Longlegs" foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

2. Ukleta vila

Kad nešto decenijama važi za ukleto, onda je zaista teško to prodati. Nema baš puno ljudi na svetu koji bi živeli na takvom mestu, zbog čega je agent za nekretnine valjda nazvao jednog od retkih zainteresovanih za ovu vilu u Nju Orleansu, Nikolasa Kejdža, kojeg je kuća oduševila i kupio ju je na licu mesta za 4,5 miliona dolara.

Kuća je u prošlosti pripadala bogatoj robovlasnici koja je tamo mučila neposlušne robove. Ipak, ni Kejdž, koliko god blesav bio, nije dugo izdržao tamo. Dve godine kasnije prodao ju je za 2,9 miliona. Ionako ju je kupio, kako je sam rekao, jer se nadao da će tamo uspeti da napiše dobar horor, ali nikako nije stigao to da odradi.

3. Dva ostrva na Bahamima

Još jedna stvar o kojoj obični smrtnici mogu samo da sanjaju, a Kejdž je kupio dva. Ukupno je za njih izdvojio oko 7,5 miliona dolara. Tamo obožava da provodi leta.

Nikolas Kejdž na setu filma foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

4. Piramida grobnica

Iako nema previše godina, Kejdž je već smislio sve detalje svoje sahrane. Sebi je za 50. rođendan poklonio grobnicu u obliku piramide od tri metra. Na njoj stoji latinski natpis "Omni ab uno", u prevodu - Sve iz jednog. Cena nije poznata, ali strani mediji nagađaju da je dao oko 300 hiljada dolara za mesto i radove.

5. Krokodil i morski pas

U jednom od svojih 15 domova Kejdž je držao krokodile.

"Njegova kuća je kao zoološki vrt. Ima na desetine raznih životinja koje šetaju baštom", ispričali su glumčevi gosti. A osim krokodila, odlučio je kako mu je potreban i morski pas, kojeg je držao u vodenom kompleksu, naravno u sklopu jedne od svojih 15 vila.