Promo

ALEKSANDRA PERIŠIĆ I GALENIKA ZAJEDNO KA NOVIM USPESIMA

Kompanija Galenika, farmaceutski gigant, potpisala je Ugovor o sponzorstvu sa Aleksandrom Perišić, mladom reprezentativkom Srbije u teakvondou.

Objavljeno: 10.07.2024. 16:42h 09:56h
Foto: Promo

Kao odgovorna kompanija koja prepoznaje značaj ulaganja u sport i mlade talente, Galenika će pružati kontinuiranu podršku kako bi Aleksandra u potpunosti bila posvećena treninzima i takmičenjima.

Ponosni smo da naš 79. rođendan započinjemo podrškom Aleksandri u cilju ostvarenja boljih uslova za dalje sportske uspehe, što je primarni cilj. Dodatno, kroz svoj projekat „Zdravo dvadesete“, Galenika ulaže značajna sredstva i znanje u edukaciju mladih o zdravom životnom stilu i navikama. U tom smislu, smatramo da Aleksandrina priča kao mlade šampionke može biti podsticajan uzor dvadesetogodišnjacima u koracima ka sticanju zdravih navika i zdravijoj budućnosti“, izjavio je Rikardo Markes, generalni direktor Galenike.

foto: Promo

poslednje tri godine, od kada se takmiči u seniorskoj konkurenciji, mlada teakvondo šampionka Aleksandra Perišić osvojila je više medalja na najvažnijim teakvondo takmičenjima u Evropi i svetu, od kojih su najznačajnije titule prvakinje Evrope u 2023. i vice-prvakinje sveta u 2022. godini. Pored toga, Aleksandra je proglašena za najbolju sportistkinju Beograda za 2023. godinu.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija, kakva je Galenika, odlučila da podrži baš mene i pomogne mi da se fokusiram na moje dalje sportske napore. Verujem da ću uz ovu pomoć postizati još bolje rezultate”, rekla je Aleksandra Perišić prilikom potpisivanja ugovora.

foto: Promo

FaFarmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS - najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Galenika je na drugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lekove, dijetetske suplemente, kozmetičke proizvode i medicinska sredstva. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.

foto: Promo