Letnje jelo

Rolnice od patlidžana: U kombinaciji sa feta sirim dobićete ukusno i jako dekorativno jelo

Obožavamo patlidžan u svim oblicima

Objavljeno: 12.07.2024. 13:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 veća i duža plava patlidžana
  • 1/2 kg feta sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • 2 veze peršuna
  • sok od limuna
  • so, biber
    foto: Printscreen/youtube/ Ricette di Casa Mia

Priprema:

1. Patlidžane operite, osušite ih i isecite uzduž na tanje šnite. Svaku šnitu posolite i ostavite pola sata da puste vodu, a potom svaku prosušite.

2. Ispržite patlidžan na zagrejanom maslinovom ulju i na papirnom ubrusu ga ocedite.

3. Sir narendajte, dodajte mu kiselu pavlaku i protisnut beli luk. Sve začinite biberom i dobro izmutite. Na svaku šnitu patlidžana stavite kašiku fila i pravite rolnice.

4. Peršun sitno iseckajte, posolite ga i dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i time prelijte gotove rolnice.