Ukusno jelo

Lazanje od palačinki

Ako nemate testenine za prave lazanje, mogu vam poslužiti i palačinke

Objavljeno: 31.10.2014. 12:59h 18:56h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema

1. Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke velike kao tepsija.

2. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz. Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.

3. Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

4. U podmazanu tepsiju stavite palačinku, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamel sosom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.