Popularna Hurem nije jedina zvezda u familiji: Lepa glumica ima stariju sestru koja se bavi ovom umetnošću

Slavna turkinja Merijem Uzerli ima sestru koja joj je sušta suprotnost, ali je jednako lepa

Objavljeno: 14.06.2024. 17:44h
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Merijem Uzerli najpoznatija je po ulozi sultanije Hurem u seriji 'Sulejman Veličanstveni', a često pokazuje idilične prizore iz svog privatnog života, no retko kad se pohvali sestrom koja isto tako ostvaruje umetničku karijeru.

Kanan Uzerli starija je dve godine i nije se opredijelila za glumu, nego za muziku, i to džez. Ima svoj bend, s kojim uspešno nastupa u Nemačkoj.

Kad je reč o muzičarima koji su je inspirisali, ističe da su to Karol Kid, Kat Stevens, Zeki Muren, Sezen Aksu, Kandan Ercetin, Sertab Erener, Lorena Mek Kenit, Noa i Azam Ali, ali voli i Šuberta, kao i portugalski fado. Kako kaže uvek je 'u potrazi za novim blagom u muzičkom svetu'.

'Naš otac bio je zaljubljenik u muziku, a imao je veliku kolekciju ploča i izvrstan muzički ukus. U našoj se kući stalno slušala muzika. Tako sam slušanjem naučila potpuno uroniti u muzičke svetove i upiti ih. Pritom smo puno pevali s roditeljima.

Išla sam u Valdorfsku školu u Kaselu, gde se posebna pažnja pridavala umetničkom razvoju. Svirala sam violinu u orkestru i pevala u horu. Ako postoji nasleđe talenta, pradeda s majčine strane bio je violinista, a baka nemica pevala je ceo život u zboru kao soprano', izjavila je Kanan.

Godine 2009. završila je tursku muziku u Berlinu, gde je usavršavala tursko umetničko pevanje, a prošle jeseni održala je koncert u raskošnoj novoj dvorani hamburške Elbfilharmonije. Kanan je veoma aktivna na Instagramu, a većinom su njene objave vezane za nastupe. Nađu se na njemu i fotografije s najmilijima – roditeljima i mlađom sestrom - čime često razneži fanove.

Zanimljivo je da je za pesmu 'Zaman' koristila kadrove iz privatne arhive, pa se u spotu mogu videti malene Kanan i Merijem kako se igraju. Inače, Kanan živi u Nemačkoj, u Hamburgu, dok njena sestra i dalje boravi u obe države.

Stil / tportal.hr

Bonus video: