Beograđanka otišla na dejt u Londonu pa u kafiću doživela šok: "Moj balkanski mozak nije ukapirao o čemu se radi"

Sastanci "na slepo" kako se popularno zovu, mogu biti veoma izazovni, pa se tako ovoj devojci desla jedna veoma neprijatna situacija na jednom od njih

Objavljeno: 13.06.2024. 14:48h
Foto: Printscreen TikTok

Mina iz Beograda koja studira u Engleskoj, tačnije u Londonu, otkrila je na svom TikTok profilu kako je, kao jedna devojka sa Balkana prošla na sastanku sa dečkom iz inostranstva i zašto mu se nakon prvog sastanka nikada više nije javila.

"Ovo je priča o jednom dečku s kim sam izašla ovde u Londonu. Dečko je bio jako simpatičan, sladak, upoznali smo se preko jedne aplikacije, znam malo je kritično ali ovde to ljudi rade i kao normalno je...

E sada, on je tada radio kao inženjer za formulu jedan, vrlo korektan momak, vidi se da ima novca. Mi se dogovorimo da se vidimo i idemo na kafu", ispričala je Mina pa počela da se smeje.

foto: Printscreen TikTok

Kako je objasnila, smeh nije tu slučajno, jer ono što se desilo na sastanku apsolutno ju je šokiralo.

"Uglavnom, mi smo se našli i trebali smo da odemo na kafu. Blizu mene ima neki kafić, tu smo seli. Kako neka mesta ovde funkcionišu po principu da vi odete na kasu, kažete šta hoćete i onda to platite odmah, tako je bilo i u ovom kafiću. Tako ja dolazim do kase i kažem 'ja ću kapućino' i okrećem se ka njemu u fazonu "šta ti hoćeš?'. I on samo ozbiljno stoji i kao 'ne ne, samo ti uzmi'. Moj Balkanski mozak nije ukapirao o čemu se radi.

Ajde da sam skapirala pa bi bilo manje neprijatno, ali meni uopšte nije dolazilo do mozga da on želi da svako plati svoju kafu koja je bila 3-4 funte (oko 500 dinara). Još ja kao 'ne, ne, reči šta hoćeš?'. A on jadan tu ne želi da mi kaže šta je problem nego kao 'samo ti naruči'. Meni se u tom trenutku upali lampica da on ne želi da plati. U momentu mi došlo da mu kažem da mi samo objasni šta želi platicu ja, zato što je to račun od 9-10 funti (oko 1.200 dinara)", ispričala je Mina.

Onda je na kraju svako platio svoje a ona je ostatak večeri provela u agoniji. Takođe, kako je objasnila, nakon te večeri se više nikad nisu čuli.

"Ovako je i u Amsterdamu, ali plus ti je što ćete svi voleti kada kreneš da zoveš društvo na ručkove i pića jer mi Srbi to svuda radimo", glasio je jedan od komentara.

"Kako se boje za svoje parice, uglavnom napenalila bih ga i otišla bih, pa nek se kaje", iznervirala se druga korisnica društvenih mreža.

A neki su prokomentarisali i dotičnog dečka. "Koji blam sa njegove strane Bože", " Žena može u bilo kom trenutku da se predomisli i ode, na primer da plati svoju kafu, kaže mu zbogom i odleprša da sama uživa u njoj. Nikom kao tom škrtici ne treba plaćati kafu", pisali su oni.

Stil / Blic

Bonus video: